Ντουέιν Τζόνσον/The Rock: «Κρύβω μέσα μου ένα ζώο που χρειάζεται κρέας» - iefimerida.gr

Ντουέιν Τζόνσον/The Rock: «Κρύβω μέσα μου ένα ζώο που χρειάζεται κρέας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μοναδικός αθλητής που κατάφερε να κερδίσει εφτά φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητής πάλης πρωταγωνιστεί στους «Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο» και μιλάει αποκλειστικά στην iefimerida για τις ένοχες απολαύσεις του, την απέχθειά του για όσους φοβούνται την αγάπη και την επιθυμία του να κυριαρχεί στο κρεβάτι και στο τιμόνι όταν έρθει στην Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Τάσο Θεοδωρόπουλο (terra_gelida@hotmail.com)

Ο μεγαλύτερος εχθρός του δημοσιογράφου είναι το κλισέ, πάει και τελείωσε. Και για να είμαι πιο σαφής, δεν εννοώ το κλισέ που θα γράψεις, αυτό ποιος το θυμάται ποιος το χαίρεται. Μιλάω για το κλισέ απέναντι στους ανθρώπους, πριν συναντήσεις κάποιον που δεν τον ξέρεις και τον έχεις βάλει επειδή σε βολεύει μέσα στη μικροαστική σου βλαχιά σε κουτάκι. Όχι, δε θα σου πω ότι ο Ντουέιν Τζόνσον με εξέπληξε προκύπτοντας από κοντά διανοούμενος. Μπορώ όμως να σου πω ότι ενώ στην αρχή είχα στο μυαλό μου για την περίπτωση του όλα τα κλισέ που έχει κάποιος στο μυαλό του για έναν Kαλιφορνέζο (αφροκαναδικής και Σαμόα καταγωγής), ογκώδη πρωταθλητή της πάλης που συνέχισε την καριέρα του ως κινηματογραφικό αστέρι σε αμφιβόλου ποιότητας ταινίες δράσης, στη συνέχεια το βούλωσα και ευχαριστήθηκα έναν ακομπλεξάριστο και παιχνιδιάρη σαν συνομιλητή τύπο, που αν μη τι άλλο γνωρίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε Έλληνα ακριβοθώρητο ποιοτικό συνάδελφο του: κοινώς, σου δίνει μια συνέντευξη που δεν βαριέσαι ούτε να την παίρνεις ούτε να τη γράφεις κι ελπίζω ούτε να τη διαβάζεις. Και αυτό είναι όλο το ζητούμενο. Είμαστε καθισμένοι στο Copacabana Palace, στην παραλία της Κόπακαμπάνα του Ρίο στη Βραζιλίας, με ένα κομμάτι πάγου τοποθετημένο μπροστά από ένα ανεμιστηράκι, ώστε να μην ιδρώνουμε μπροστά στην κάμερα που μας τραβάει. Ο 39χρονος σήμερα «Scorpion King» της «Μούμιας» επανέρχεται δυναμικά στο κινηματογραφικό προσκήνιο με μια ταινία που στο πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο της προβολής της στις Η.Π.Α. εξελίχθηκε σε σούπερ χιτ, ξεπερνώντας τα 80 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις. Άβολη η σωματική θέση μου, φίλε, απέναντι στο 1,93 ύψος του γίγαντα που ξεκίνησε την καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής για να καταλήξει ο πανμέγιστος των επαγγελματιών παλαιστών και έχει σαν μοναδικό φόβο της ζωής του τις αράχνες. Σαν νάνος αισθάνθηκα, γι' αυτό και το παράκανα στις χαριτωμενιές, στις οποίες με μεγάλη μου έκπληξη ο Τζόνσον ανταποκρίθηκε με τεράστια όρεξη, οδηγώντας την κουβέντα μας στα ευπρεπή όρια της σέξι ακαταλληλότητας. Πανέτοιμος για την επόμενη ταινία της σειράς των «Μαχητών» όπως αποδεικνύει μια σεκάνς στο φινάλε, μετά τους τίτλους τέλους, με εκρηκτική guest star έκπληξη την Εύα Μέντες, ο The Rock (δηλαδή Ο Βράχος) όπως είναι το ψευδώνυμο με το οποίο έγινε παγκόσμια γνωστός, που λατρεύει τα χάμπουργκερ και γενικότερα το κρέας, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση μου να έρθει στην Ελλάδα (τον δελέασα με το σουβλάκι), προειδοποιώντας όμως το γυναικείο πληθυσμό της χώρας, πως αν το κάνει, όπου κι αν το κάνει, του αρέσει να κυριαρχεί, και όχι μόνο στο τιμόνι.

Μετά από τέσσερις ταινίες, καλωσόρισες στους «Μαχητές των Δρόμων». Πώς αισθάνεσαι "εισβάλλοντας" σε μια διαμορφωμένη και συμπαγή κινηματογραφική οικογένεια που υφίσταται εδώ και δέκα χρόνια;

Eίναι ωραία να αισθάνεσαι μέρος μιας τόσο μεγάλης οικογένειας, ενός ολόκληρου σύμπαντος, σαν αυτό που έχει δημιουργήσει μέσα στο χρόνο η σειρά των «Μαχητών των Δρόμων».

Ποιο από τα μέλη αυτής της οικογένειας αγαπάς περισσότερο; Ποιος θεωρείς ότι είναι ο άνθρωπός σου;

Είναι όλοι τους υπέροχοι, αλλά, αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον, αυτός είναι ο αντικαταστάτης μου στις επικίνδυνες σκηνές. Γύρισα πολλές από αυτές μόνος μου, αλλά στις πιο δύσκολες εκείνος ανέλαβε τη βρωμοδουλειά και ομολογώ ότι με κάνει να δείχνω υπέροχος.

Πώς αισθάνεται ένας σταρ του Χόλιγουντ τριγυρίζοντας (και γυρνώντας σκηνές) στις φτωχικές και αρκετά επικίνδυνες, φαβέλες του Ρίο;

Όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα, αλλά ήταν και μια υπέροχη εμπειρία. Εκτός της αυθεντικότητας που προσδίδουν στην ατμόσφαιρα της ταινίας, ήταν πανέμορφη η επαφή μας με τις οικογένειες που κατοικούν εκεί. Καθημερινοί άνθρωποι, οικογενειάρχες, γιαγιάδες, παιδιά που μας αγκάλιασαν κυριολεκτικά.

Πώς εκδηλωνόντουσαν απέναντι σε κάποιον τόσο διάσημο σαν εσένα;

Δεν μπορείς να φανταστείς τι αγάπη μου έδειξαν. Και σε μένα και στην υπόλοιπη ομάδα. Πολύ αγάπη όμως. Το αγαπάω αυτό. Αγαπάω την αγάπη (γελάει).

Όλοι οι άνθρωποι νομίζω.

Να μην το νομίζεις καθ’ όλου, γιατί θα την πατήσεις. Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται την αγάπη, είναι δυστυχισμένοι και αυτήν τους τη δυστυχία θα προσπαθήσουν να στη μεταδώσουν.

Υπερβάλλεις.

Άκου με που σου λέω. Καταλαβαίνω και εκτιμώ αυτό που μου λες, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο θα θέλαμε. Κράτα μακριά σου τους ανθρώπους που αναγνωρίζεις ότι φοβούνται την αγάπη.

Θα το προσπαθήσω. Και μιας και μιλάμε γι' αγάπη, να σου κάνω και σένα την ερώτηση που έκανα στον Βιν Ντίζελ.

Τι είναι αυτή η ερώτηση; Τόσο σημαντική είναι και την κάνεις σε όλους;

Όχι, μάλλον τη θεωρώ έξυπνη, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά μπορεί και να μην είναι τόσο.

(γελάει) Για να δούμε λοιπόν, σ’ ακούω.

Εφ’ όσον ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας είναι Fast and Furious, που σημαίνει «Γρήγοροι και οργισμένοι», τι θα έλεγες ότι είσαι περισσότερο στην ερωτική σου ζωή; Γρήγορος ή οργισμένος;

Πώς σου ήρθε τώρα αυτό;

Επειδή λένε ότι η οδήγηση είναι μια σεξουαλική εμπειρία.

Έτσι λένε; Οκέι. Θα σου απαντήσω ως εξής: Οδηγώ ένα κλασικό, μεγάλο F1 54 Pick Up Truck φορτηγάκι της Ford με τεράστιες ρόδες που του αρέσει να κυριαρχεί σαν αφέντης στο δρόμο οπότε…

Ω θεέ μου, σταμάτα…

Τι έπαθες;

Δεν μπορώ να στο περιγράψω, αλλά αυτή η πληροφορία είναι too much για μένα…

(ξεκαρδίζεται) Καλά να πάθεις. Ναι, μου αρέσει να κυριαρχώ.

Σε παρακαλώ μη συνεχίσεις, γιατί θα βγει η συνέντευξη ακατάλληλη για ανήλικους.

Εσύ με προκάλεσες.

Το παίρνω πίσω, συγχώρα με.

Εντάξει, αλλά αυτή είναι η απάντηση μου, σύμφωνοι;

Και με το παραπάνω. Εφ’ όσον από ό,τι φαίνεται στο φινάλε των «Μαχητών των Δρόμων» , θα είσαι και στην επόμενη ταινία της σειράς, θα σου άρεσε να γυρίσεις σκηνές με αυτοκίνητα στην Ελλάδα; Προσφέρομαι να είμαι ο σύνδεσμός σου.

Θα είσαι ο σύνδεσμός μου; Εκπληκτική ιδέα, θα το ήθελα πολύ, υπάρχει όμως ένα πρόβλημα.

Τι πρόβλημα;

Αν το κάνω αυτό στην Ελλάδα, θα πρέπει να κυριαρχώ όπως σου είπα (γελάει).

Όχι Θεέ μου πάλι. Άνοιξα τους ασκούς του Αιόλου. Για το οδήγημα μιλάμε πάντα έτσι;

Μα γιατί άλλο (γελάει);

Αλλαγή θέματος γιατί δεν με βλέπω να τη βγάζω καθαρή. Πώς διατηρείσαι σε αυτή τη φόρμα; Πόσες ώρες τη μέρα γυμνάζεσαι;

Γύρω στις δύο ώρες κάθε μέρα.

Δεν βαριέσαι να ακολουθείς τέτοιο πρόγραμμα;

Κάθε άλλο. Ποτέ μου δεν το είδα σαν αγγαρεία. Είναι η διασκέδαση και η εκτόνωσή μου. Είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου γιατί μου φτιάχνει τη μέρα, όποια μορφή φυσικής άσκησης κι αν επιλέξω.

Τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο όταν γυμνάζεσαι;

Τα πάντα. Γιόγκα, πιλάτες, ποδηλασία, ορειβασία.

Δεν έχεις κάποια ένοχη απόλαυση;

Όπως;

Ξέρω ‘γω, να τσακίσεις μερικά χάμπουργκερ.

Τρώω συνέχεια χάμπουργκερ.

Αυτό μόνο;

Μη με προκαλείς. Εννοείται πως δεν είναι η μόνη μου ένοχη απόλαυση. Έχω πολλές από δαύτες.

Ναι, καλύτερα να το αποφύγουμε γιατί νομίζω ότι μιλάει πάλι ο φορτηγατζής μέσα σου.

Ακριβώς. Ο φορτηγατζής, το κτήνος, το ζώο. Χρειάζομαι κρέας.

Και μπύρα.

Όχι μπύρα. Κρέας με κάτι (γελάει). Ουπς, σόρι, πάλι ακατάλληλη στην έκανα τη συνέντευξη;

Η ταινία «Οι Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο» κυκλοφορεί στις αίθουσες από την UIP.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ