Mια ταινία για την ελληνική κρίση προβαλλόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο ο Σαμαράς διαπραγματευόταν για τη δόση - iefimerida.gr

Mια ταινία για την ελληνική κρίση προβαλλόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο ο Σαμαράς διαπραγματευόταν για τη δόση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες προβλήθηκε την Τρίτη η ταινία για την ελληνική κρίση «Papadopoulos and sons», την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε διαπραγματεύσεις για την σούπερ- δόση των 44 δισ ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προσκληθεί στην προβολή της ταινίας τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών αλλά δεν πρόλαβαν...

Η αίθουσα PHS 03C 050 όπου πραγματοποιούνται οι συσκέψεις των Επιτροπών Εξωτερικού και Μεταφορών στον τρίτο όροφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγινε, λοιπόν, κινηματογραφική αίθουσα χθες για την avant premiere της ταινία; «Papadopoulos and sons» (επίσημη έξοδος στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 20 Δεκεμβρίου) του Ελληνοκύπριου Μάρκου Μάρκου. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που προβάλλεται ταινία μυθοπλασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Η προβολή έγινε κατόπιν κινητοποίησης του ευρωβουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου και άρεσε ιδιαίτερα στο κοινό όπως είχε συμβεί και λίγες μέρες πριν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το βραβείο Fischer.

Πρωταγωνιστής, ως νέος Ζορμπάς είναι ο Γιώργος Χωραφάς: ένας πάμπλουτος ομογενής από το Λονδίνο, που παράγει κατεψυγμένους μουσακάδες, ταραμοσαλάτες κλπ πτωχεύει λόγω της τραπεζικής κρίσης αλλά και της αλόγιστής λήψης δανείων από πλευράς του (όπως ακριβώς η Ελλάδα δηλαδή). Από τα ανάκτορα που ζει με τα παιδιά του καταλήγει σε ένα εγκαταλελειμμένο μαγαζί, συνιδιοκτησίας του αδερφού του, τον οποίο υποδύεται με κέφι ο γοητευτικός όπως πάντα Γιώργος Χωραφάς, ο οποίος εμφυσεί στον αδερφό του το κέφι για την ζωή. Παρέα ξανανοίγουν το παλιό «Fish and Chips" της οικογένειας και φυσικά θριαμβεύουν. Όπως έγραψε στο iefimerida η Ευάννα Βενάρδου «το μήνυμα σαφές για τους Έλληνες: μην δανείζεστε, δουλέψτε σκληρά, επιστρέψτε στις οικογενειακές αξίες, μηδενίστε το κοντέρ κι αφήστε τις χλιδές. Η φτώχεια μας φέρνει πιο κοντά. Και βέβαια δεν λείπουν οι σπόντες για την Ελλάδα: «Δύο πράγματα είναι σίγουρα στην ζωή: Ο θάνατος και οι φόροι», λέει κάποιος. «Εκτός αν είσαι Έλληνας, οπότε μένει μόνο ο θάνατος...». Η, όπως λέει ομογενής ήρωας, «με είχαν συμβουλεύσει να βάλω τα λεφτά μου σε offshore. Έπρεπε να σκεφτώ πιο ελληνικά;».

Μιλώντας πριν την προβολή, ο κ, Κουμουτσάκος δήλωσε: «Σε μια εποχή που ο προσανατολισμός και η ελπίδα χάνονται, σκοπός αυτής της ταινίας είναι η επιστροφή στις θεμελιώδεις αξίες, στην αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και το δέσιμο της οικογένειας» Ορισμένες φορές η Τέχνη μπορεί να μιλά καλύτερα από την πολιτική και εμείς εδώ πιστεύουμε και στα δύο. Και στην καλή Τέχνη και στην καλή πολιτική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ