Ποιος είναι ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος και ποιος τον κατηγορεί για εκβίαση - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος και ποιος τον κατηγορεί για εκβίαση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 54 ετών αυτός ο ταξίαρχος και διοικητής της Ασφάλειας Πατρών εξελέγη πρόσφατα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Αχαίας. Χθες ζητήθηκε και έγινε δεκτή η άρση της ασυλίας του για να λύσει στα δικαστήρια μια σκοτεινή υπόθεση: ο πρώην κεντρικός λιμενάρχης Αχαΐας Απόστολος Λιούρδος του υπέβαλε μήνυση και υποστηρίζει ότι ο κ. Νταβλούρος ως διοικητής Ασφαλείας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας πίεζε τους μάρτυρες να πουν ότι για το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών ευθυνόταν ο λιμενάρχης.

Γεννήθηκε το 1958 στην Πάτρα και ανήκει σε οικογένεια οκτώ παιδιών. Εβγαλε το δημοτικό σχολείο Περιβόλας, το γυμνάσιο Πάτρας και φοίτησε στις Σχολές Χωροφυλακής. Κατά τα λεγόμενά του το χόμπυ του είναι οι αγροτικές εργασίες. Οταν έχει χρόνο βλέπει γουέστερν, αγαπημένος του ηθοποιός είναι ο Κλιντ Ιστγουντ στην ταινία Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος.

Θετικά δημοσιεύματα

Στην εκλογική του περιφέρεια διαβάζει κανείς συνεντεύξεις που τον αγιοποιούν:

«Μπορεί η ισχυρή του όψη και η επιβλητική του προσωπικότητα να δείχνουν έναν άνθρωπο αμείλικτο, ωστόσο στην πραγματικότητα, ο Αθανάσιος Νταβλούρος, διαθέτει μια ανεξάντλητη αίσθηση ανθρωπιάς, που την φανερώνει σε κάθε έναν που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Επίσης, πολλοί τον χαρακτηρίζουν ανήσυχο πνεύμα, δεδομένου ότι συνεχώς θέλει να εξελίσσεται.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει εκπαιδευτεί σε πολλούς τομείς, όπως σε θέματα ναρκωτικών, αλλοδαπών, εγκληματικών ερευνών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Από το 2007, οπότε και ανέλαβε Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, έως σήμερα έχει συμβάλει καθοριστικά σε καίριους τομείς που ταλάνιζαν, επί σειρά ετών, την Πάτρα.

Ο Αθανάσιος Νταβλούρος, μετά από εντατικές έρευνες, κατάφερε να χτυπήσει σε σημαντικό βαθμό τα κυκλώματα της νύχτας, να εξιχνιάσει ένα μεγάλο αριθμό ληστειών και να περιορίσει την εμπορία όπλων και ναρκωτικών. Όπως παραδέχεται, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα, οι επιδόσεις της υπηρεσίας του δεν ήταν αυτές που είναι σε θέση να πετύχει, κι αυτό, λόγω της ιδιαιτερότητας του προβλήματος».

Ωραία.

Σε κάποια άλλα πατριανά μπλογκ εξομολογείται «συγκλονισμένος» για κάτι που συνάντησε στις περιοδείες του και θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό και την καρδιά του...

«Κυριολεκτικά συγκλονίστηκα μπαίνοντας σε ένα σπίτι των Προσφυγικών. Η ιδιοκτήτρια μου άνοιξε το ψυγείο που ήταν αδειανό, ενώ σε μια γωνιά ήταν ένας ηλικιωμένος καρκινοπαθής, που είχε φοβερούς πόνους γιατί δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα του».

Ναι.

Αρνητικά δημοσιεύματα

Σε άλλα μπλογκ της Αχαϊας που του είναι λιγότερο φιλικά διαβάζουμε εναντίον του καταγγελίες για θέματα που μαστίζουν την περιοχή, όπως οι λαθρομετανάστες, η πορνεία, τα ναρκωτικά και υπαινιγμούς για τη δράση του.

Ως διοικητής Ασφάλειας Πατρών έχει πλούσια δράση και πρόσφατα διακρίθηκε για κατεδάφιση καταυλισμού όπου διέμεναν Αφγανοί στην οδό Ευρώτα, στην Πάτρα.

Ενσταση στην υποψηφιότητά του

Ένσταση κατέθεσε πολίτης κατά της υποψηφιότητας με τη Ν.Δ. του Αθανάσιου Νταβλούρου. Ειδικότερα ένας τοπικός ποινικολόγος κατήγγειλε ότι η υποψηφιότητα του κ. Νταβλούρου προσκρούει στο άρθρο 56 παράγραφος 3 του Συντάγματος που προβλέπει ότι ένας ανώτερος ή ανώτατος αξιωματούχος για να είναι υποψήφιος βουλευτής πρέπει να έχει παραιτηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις ή την αστυνομία 18 μήνες προ της διενέργειας των εκλογών. Η ένσταση απορρίφθηκε και ο Νταβλούρος θριάμβευσε στις εκλογές.

«Ποιός είναι αυτός ο καραγκιόζης;»

Στη Βουλή αναδείχθηκε τρεις φορές μέσα στους τέσσερις μήνες θητείας του.

Στην πρώτη ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε μια κωμικο-τραγική σκηνή στο καφενείο της Βουλής μεταξύ των βουλευτών Γρηγόρη Ψαριανού (ΔΗΜΑΡ) και Ευάγγελου Διαμαντόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙΙ:

«Γιατί αποχωρήσατε από την ψηφοφορία, αφού εσείς θέσατε το θέμα;» ρώτησε σε έντονο ύφος ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο και στο καφενείο ακολούθησε πανδαιμόνιο.

«Δεν κοιτάς τα χάλια σου, ρε ξεφτίλα, που θα μας κάνεις και παρατηρήσεις!» απάντησε ο οξύθυμος Καστοριανός και κινήθηκε απειλητικά προς τον Γρηγόρη Ψαριανό.

«Ο κόσμος ψήφισε παραμονή στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη» απάντησε ο Γρηγόρης εκτοξεύοντας μπόλικα «γαλλικά» προς τον συνάδελφό του.

«Άντε ρε ξεφτίλες,μιλάτε και σεις!»συνέχισε ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

«Ποιος είναι αυτός ο καραγκιόζης;»ρώτησε ο βουλευτής Αθανάσιος Νταβλούρος.

Τη δεύτερη φορά ο κ. Νταβλούρος έγινε γνωστός όταν η παρέα των «αστυνομικών» της Βουλής, δηλαδή ο ίδιος και ο βουλευτής Δράμας Δημήτριος Κυριαζίδης απείλησαν προσωρινά ότι θα καταψηφίσουν το Μνημόνιο γιατί περιλαμβάνει περικοπές στους μισθούς των ενστόλων. Τελικά ψήφισαν και οι δύο και ο κ. Νταβλούρος δήλωσε ότι με την ψήφο του σώζει τη χώρα:
«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα τελείωσαν, τα ψέματα τελείωσαν. Έφτασε η κρίσιμη ώρα, η ώρα της αλήθειας.Ή λέμε, τώρα, ναι στα ομολογουμένως σκληρά μέτρα που οδηγούν, ωστόσο, στη σωτηρία της χώρας ή αρνούμαστε τη μοναδική διέξοδο που έχουμε μπροστά μας και η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος.

Προσωπικά έχω από καιρό δώσει την απάντηση. Θα πράξω το αυτονόητο ψηφίζοντας με αίσθημα ευθύνης τα μέτρα, κι έχοντας απόλυτη συναίσθηση των ιστορικών και κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η Ελλάδα.
Δεν θέλω να δω την πατρίδα μου να μετατρέπεται σε Βόρεια Κορέα ή Κούβα και να βυθίζεται στην απόλυτη ανέχεια».

Τι κάνει στην πολιτική

Οταν ερωτάται στην εκλογική του περιφέρεια με τι στόχους μπήκε στην πολιτική απαντά:

«Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία, που την ώρα αυτή δοκιμάζεται σκληρά, είναι έτοιμη να δεχθεί ρηξικέλευθα μέτρα, προτάσεις και δράσεις, που θα επαναφέρουν το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στο μέσο πολίτη, που θα ξανακάνουν βιώσιμη πόλη τόσο την Πάτρα όσο και τα άλλα αστικά κέντρα που δοκιμάζονται από την έξαρση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης».

Μα, αν απέτυχε αν εμπεδώσει ο ίδιος το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, μετά από τριάντα χρόνια στην Ασφάλεια, γιατί θα το εμπεδώσει τώρα, εντός της Βουλής;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ