Το νησί στο Skyfall ήταν αληθινό - Αυτή είναι η ιστορία του [εικόνες] - iefimerida.gr

Το νησί στο Skyfall ήταν αληθινό - Αυτή είναι η ιστορία του [εικόνες]

Το νησί στο Skyfall ήταν αληθινό - Αυτή είναι η ιστορία του [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην 23η ταινία του Τζέιμς Μπόντ που βγήκε πρόσφατα στις αίθουσες, ο δαιμόνιος πράκτορας παγιδεύεται μαζί με την Σέβεριν σε ένα τρομακτικό εγκαταλελειμμένο νησί που είναι το καταφύγιο του μοχθηρού Σίλβα. Ο τελευταίος εξηγεί στον 007 κάποια στιγμή στην ταινία, πως εγκαταστάθηκε στο νησί και γιατί αυτό εγκαταλείφθηκε, ωστόσο η ιστορική αλήθεια του νησιού ξεπερνάει τα όρια της ταινίας.

Οι σκηνές αυτές έχουν γυριστεί σε ένα ακατοίκητο νησί χωρίς όνομα κοντά στις ακτές του Μακάου, ωστόσο το σκηνικό έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπει στο νησί Χασίμα, (γνωστό και ως νησί φάντασμα, αλλά και ως «νησί-πολεμικό πλοίο» αφού το σχήμα του απο ψηλά μοιάζει με πολεμικό πλοίο) ένα από τα εκατοντάδες ακατοίκητα νησιά κοντά στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

Η αληθινή ιστορία του νησιού Χασίμα ξεκινάει το 1887,κατά τη διάρκεια της εποχής της βιομηχανοποίησης της Ιαπωνίας. Η εταιρία Μιτσουμπίσι, που ήταν και ιδιοκτήτρια του νησιού, στέγαζε τους εργάτες που αναλάμβαναν τη σκληρή δουλειά της εξόρυξης άνθρακα από τη θάλασσα.

Τη δεκαετία του '70, η εταιρεία έκλεισε τα ορυχεία, αφού το ακάθαρτο πετρέλαιο κυριάρχησε στη βιομηχανία και το μόνο που απέμεινε από το κάποτε πυκνοκατοικημένο νησί, είναι τα ερειπωμένα μεγάλα κτίρια και το πελώριο προστατευτικό τείχος που το περιβάλλει

Στις δόξες του, το νησί αυτό θεωρούνταν το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στη Γη στεγάζοντας 5.259 κατοίκους σε 10.000 τετραγωνικά μέτρα και παρόλο που οι περισσότερες από τις σκηνές της ταινίας αποτελούν στην πραγματικότητα σκηνικά, είναι αρκετά πειστικά και αναπαράγουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα της πραγματικής τοποθεσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ