Όλοι ξέρουν για την ιστορία των Αφροαμερικανών, ποιος ξέρει όμως για την ιστορία των Αφρογερμανών; - iefimerida.gr

Όλοι ξέρουν για την ιστορία των Αφροαμερικανών, ποιος ξέρει όμως για την ιστορία των Αφρογερμανών;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρουσία των Αφρικανών στην ιστορία της Γερμανίας των τελευταίων 300 χρόνων επιχειρεί να καταγράψει έκθεση, προσφέροντας μία διαφορετική προοπτική στο ρόλο και την ιστορία των «μαύρων» στη χώρα των ξανθών υπερβόρειων Τευτόνων.

Δεν υπάρχει χώρα που να μην πέφτει θύμα μιας κοινότυπης τουριστικής λογικής, η οποία θέλει ένας ολόκληρος λαός να συμπυκνώνεται σε μία περιορισμένη γκάμα στερεότυπων σχημάτων.

Από αυτή τη λογική δεν ξεφεύγει ούτε η Γερμανία, η εικόνα της οποίας συνοψίζεται σε στιγμιότυπα από γιορτές μπύρας, το Ολοκαύτωμα και το Τείχος του Βερολίνου.

Εικόνες οι οποίες, ωστόσο, λίγο έχουν να κάνουν με τη φυλετική και πολιτισμική ετερογένεια της σύγχρονης, πολυεθνοτικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, όπου στο 1/5 του πληθυσμού δεν κυλάει τευτονικό αίμα.

Αυτή την ανομοιογενή ταυτότητα αποπειράται να αποτυπώσει η έκθεση που εγκαινιάστηκε στις αρχές του Νοέμβρη στο Alte Feuerwache της Κολωνίας.

Τίτλος της έκθεσης, στα ελληνικά, «Γερμανική Πατριδογνωσία: Έγχρωμες βιογραφίες από το παρελθόν και το παρόν της ιστορίας». Διοργανωτής της ο Γιόνας Μπέρε, διευθυντής επίσης του οργανισμού Πρωτοβουλίας για τους Μαύρους στη Γερμανία (ISD). Στόχος της έκθεσης η ανάδειξη των αθέατων ιστοριών των Αφρικανικής καταγωγής πληθυσμών στη Γερμανία τους τρεις τελευταίους αιώνες.

Πηγή: Deutsche Velle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ