Η Μέρκελ στηρίζει ανοικτά το εμπόριο όπλων και οι Σοσιαλδημοκράτες εξεγείρονται - iefimerida.gr

Η Μέρκελ στηρίζει ανοικτά το εμπόριο όπλων και οι Σοσιαλδημοκράτες εξεγείρονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατα πορίσματα αναλυτικής έκθεσης σχετικά με τις εξαγωγές όπλων έδειξαν ότι το 2011 η Γερμανία ενέκρινε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό αδειών για εξαγωγές-πωλήσεις όπλων σε ξένους εταίρους απ' ό,τι το 2010.

Η αύξηση που σημειώθηκε εκτιμάται πως είναι της τάξεως του 14%, αποφέροντας περισσότερα από 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση, το εν λόγω ποσοστό αφορά στρατιωτικό υλικό το οποίο περιλαμβάνει όπλα και άλλο γενικότερο εξοπλισμό ή υλικό στρατιωτικής χρήσης, όπως λόγου χάρη οχήματα.

Την έκθεση ενέκρινε η Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία είχε προηγουμένως εκφράσει τη στήριξή της στην εξαγωγή στρατιωτικού υλικού σε «αξιόπιστες» - όπως τις χαρακτήρισε η ίδια - χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ ή σε άλλο παρεμφερή οργανισμό, με το σκεπτικό ότι κατ' αυτό τον τρόπο η Γερμανία συμβάλλει στην ενδυνάμωση ανίσχυρων κρατών.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης να στηρίξει ανοικτά το εμπόριο όπλων προκάλεσε τη δριμεία κριτική από πολλά μέλη του κεντρο-αριστερού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Πηγή: Deutsche Velle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ