Βενιζέλος σε Κουβέλη: Δεν μπορούμε να δίνουμε α λα καρτ στήριξη στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Βενιζέλος σε Κουβέλη: Δεν μπορούμε να δίνουμε α λα καρτ στήριξη στην κυβέρνηση

Βενιζέλος σε Κουβέλη: Δεν μπορούμε να δίνουμε α λα καρτ στήριξη στην κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν γίνεται να υπάρχει στήριξη ''α-λα καρτ''. Η κυβέρνηση πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μην ταλανίζεται από αμφιθυμίες των κυβερνητικών εταίρων» είναι το μήνυμα που πρόκειται να δώσει στον Φώτη Κουβέλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας.

Ακόμη, αναμένεται να ζητήσει να μην υπάρξουν στο μέλλον αιφνιδιασμοί των κομμάτων που στηρίζουν την συμμαχική κυβέρνηση (με ν/σ ή πράξεις νομοθετικού περιεχομένου). Αυτό ήταν το καταστάλαγμα της σύσκεψης που έγινε χθες το βράδυ στην Ιπποκράτους, κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Βενιζέλος απέφυγε επιμελώς να θίξει το θέμα «ανασχηματισμός» ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα γίνει αφού εκταμιευτεί η δόση.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί μαζί με τους Φίλιππο Σαχινίδη, Θανάση Μωραΐτη και Γιάννη Μανιάτη τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο για να συζητήσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και την νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Τέλος και τυπικά ο Δατσέρης

Εν τω μεταξύ, χθες, παραιτήθηκε και τυπικά από την θέση του υπεύθυνου της Γραμματείας Επικοινωνίας του κόμματος ο Γιάννης Δατσέρης μετά την δήλωση του που άναψε φωτιές ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν «φούσκα της μεταπολίτευσης». Ο κ. Δατσέρης είχε υποβάλει προφορικά την παραίτηση του από την περασμένη Παρασκευή αλλά - καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό - ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε να βρεθούν από κοντά.

Χθες πραγματοποιήθηκε το ραντεβού με τον κ. Βενιζέλο και δεν άλλαξε κάτι στην απόφαση του κ. Δατσέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δεν επιχείρησε να τον μεταπείσει αλλά του ζήτησε να συμμετάσχει στην ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου). Είναι το όργανο που υποκαθιστά όλα τα άλλα ενόψει διεξαγωγής του Συνεδρίου, ως εκ τούτου είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να προσβλέπει στη συνεργασία με τον κ. Δατσέρη.

Σήμερα θα συνεδριάσουν με διευρυμένη σύνθεση από κοινού τα ΚΤΕ Ανάπτυξης-Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Εκεί ο υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας θα ενημερώσει για το ΕΣΠΑ 2014-2020 και την πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής στις 22/11. Αύριο συνέρχεται το ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ όπου ο κ Φίλιππος Σαχινίδης θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ