Μουτσινάς: Δεν θα πάρω εγώ την ευθύνη του Σαμαρά και του Βενιζέλου - iefimerida.gr

Μουτσινάς: Δεν θα πάρω εγώ την ευθύνη του Σαμαρά και του Βενιζέλου

Μουτσινάς: Δεν θα πάρω εγώ την ευθύνη του Σαμαρά και του Βενιζέλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετη άποψη έχει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Πάρις Μουτσινάς σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μην υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό.

«Ο κόσμος θα τρελαθεί, θα μας πάρει με τις πέτρες και πρέπει να προλάβουμε να ακούσουμε τον κόσμο και να μιλήσουμε πιο καθαρά και στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο, που είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι γι' αυτά που γίνονται μέχρι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας και υπογράμμισε πως δεν θα πάρει αυτός την ευθύνη των δύο πολιτικών αρχηγών.

«Είναι πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία που μου λένε μπράβο που μίλησες. Οι ίδιοι οι βουλευτές τώρα λένε ότι έδωσαν τελευταία ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία. Καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο και η κοινωνία είναι πια απέναντι σ' αυτή την πολιτική, δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση, δεν έχει καμιά αντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα. Αυτό είναι το κυριότερο. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κ. Κουβέλης που μπορεί να προσφέρει, αν θέλει να προσφέρει και πολλοί άλλοι που μπορούν να προσφέρουν πραγματικά, αλλά θέλει μια σοβαρότητα να δούμε το θέμα της χώρας. Η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει ακριβώς στις επάλξεις, να αναδείξουμε τα μεγάλα θέματα του κόσμου, για να μην πάμε στο βάραθρο» σημείωσε ο κ. Μουτσινάς μιλώντας στο «Marconi Radio 96,1 FM» του Βόλου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε πως οι δύο βουλευτές (σ.σ. Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης) βρίσκονται λίγο πριν την πόρτα της εξόδου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Δεν μπορεί κανείς αυτό να μου το βγάλει από το μυαλό, ότι η κοινωνία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση σήμερα. Και εμείς δεν κάνουμε αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε για την κοινωνία. Εκεί λοιπόν εγώ τα είπα στην Εκτελεστική Επιτροπή καθαρά και ξάστερα. Και σίγουρα έγινε κατανοητό αυτό από πολλούς, απλά έπρεπε να πουν κάτι για να δείξουν την πυγμή. Δυστυχώς, τα κόμματα στις δύσκολες στιγμές στηρίζονται στην πυγμή, αντί να στηριχθούν στη Δημοκρατία και στη σύνθεση, αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα σήμερα και πρέπει να το δούμε σοβαρά για να φτιάξουμε το κόμμα του μέλλοντος. Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να γίνει το κόμμα του μέλλοντος. Εγώ το πιστεύω».

«H διάσταση κομματική πειθαρχία ή παίρνεις τις αποφάσεις σου και φεύγεις, κατά κάποιο τρόπο, δεν μπορεί να συνυπάρξουμε δηλαδή, έρχεται κόντρα στις αντιλήψεις, τις ιδέες και στη φιλοσοφία της ανανεωτικής Αριστεράς. Στα κόμματα αυτά οι μειοψηφίες είναι ιερές και πρέπει να διαφυλάσσεται η αντίθετη άποψη, όχι μόνο να διαφυλάσσεται, να επιτρέπεται να εκφέρεται, αυτό είναι το λιγότερο που έχουν να κάνουν, αλλά να γίνεται σύνθεση» κατέληξε ο κ. Μουτσινάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ