Στουρνάρας: Δεν το έχουμε δέσει, αλλά το παλεύουμε να πάρουμε τα 44 δισ. μια και έξω - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Δεν το έχουμε δέσει, αλλά το παλεύουμε να πάρουμε τα 44 δισ. μια και έξω

«το προσπαθούμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη» ήταν η απάντηση υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών όταν ερωτήθηκε για το αν αληθεύει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, το οποίο αναφέρει πως ενδέχεται να δοθεί στην Ελλάδα μια συνολική δόση άνω των 44 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Σημειώνεται ότι η Bild, επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι η Γερμανία θέλει να δώσει στην Ελλάδα ένα πακέτο τριών δόσεων συνολικού ύψους 44,6 δισ. ευρώ (τα 31,3 δισ. ευρώ της δόσης του β΄ τριμήνου, τα 5 δισ. ευρώ του γ΄ τριμήνου και τα 8,3 δισ. ευρώ της δόσης του δ΄ τριμήνου).

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί μια τελική απόφαση για την επόμενη δόση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ