Guardian για Λάνθιμο: Γιατί ο ταλαντούχος κινηματογραφιστής άφησε την Ελλάδα για το Λονδίνο - iefimerida.gr

Guardian για Λάνθιμο: Γιατί ο ταλαντούχος κινηματογραφιστής άφησε την Ελλάδα για το Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενές άρθρο-αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο και στο έργο του δημοσίευσε χθες η βρετανική εφημερίδα Guardian, με αφορμή φυσικά το ταλέντο του και δευτερευόντως την εγκατάστασή του στη βρετανική πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος ο αρθρογράφος στις μέχρι τώρα δημιουργίες του, από το ντεμπούτο του το 2005 με το φιλμ «Κινέτα» μέχρι τον προταθέντα για Όσκαρ «Κυνόδοντα» του 2009 και τις αριστουργηματικές «Άλπεις», σκιαγραφεί ένα ιμπρεσιονιστικό πορτραίτο του δημιουργού, ο οποίος ομολογεί ότι η μετοίκησή του στο Λονδίνο αποτελεί φυσική συνέπεια της επιθυμίας του για μετεξέλιξη και δημιουργία σε μία ξένη χώρα και γλώσσα, αλλά και της οικονομικής κρίσης.

«Δεν πρόκειται για εγκατάλειψη... Σήμερα είμαι εδώ, αύριο μπορεί να βρίσκομαι αλλού... Δεν ξέρω... Μπορεί να επιστρέψω γρηγορότερα... Ζω σαν τουρίστας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ