Αφιέρωμα του BBC News στον Χίτλερ κάνει αναφορά στη θέση της Χρυσής Αυγής περί Άουσβιτς - iefimerida.gr

Αφιέρωμα του BBC News στον Χίτλερ κάνει αναφορά στη θέση της Χρυσής Αυγής περί Άουσβιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πουλάει και μάλιστα πολύ το brand name «Αδόλφος Χίτλερ», πράγμα που αποδεικνύεται κάθε εβδομάδα με μεγάλης ή μικρής έκτασης αφιερώματα μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Το ίδιο συνέβη και χθες σε δημοσίευμα του ιστορικού αρθρογράφου του BBC, Laurence Rees, ο οποίος στον επίλογό του αναφέρεται στην περίπτωση της ελληνικής ακροδεξιάς, λέγοντας πως:

«Η Χρυσή Αυγή καθοδηγείται από έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν θάλαμοι αερίων στο Άουσβιτς. Υπάρχει μεγαλύτερη προειδοποίηση (κινδύνου για την Ευρώπη) από αυτό;».

Προηγουμένως, λίγες γραμμές παραπάνω, έχει επισημάνει το φαινόμενο υποδοχής της Μέρκελ στην Αθήνα «στην καρδιά της οικονομικής κρίσης με ορισμένους Έλληνες διαδηλωτές να φορούν σβάστικες, για να καταγγείλουν την γερμανική ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας».

Την ίδια μέρα εμφάνισης του άρθρου στο BBC News, δημοσίευμα του iefimerida με τίτλο «Γιατί τον Χίτλερ δεν θα τον κρίνει καμία ιστορία» αναφερόταν στη δήλωση του ηγέτη του ελληνικού ακροδεξιού κόμματος ότι «τον Χίτλερ θα τον κρίνει η ιστορία».

Για να διαβάσετε το άρθρο πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ