Αναβλήθηκε η ρήξη Βενιζέλου-Λοβέρδου για αργότερα

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να περιμένει είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Ανδρέα Λοβέρδο. Η Ιπποκράτους δείχνει αποφασισμένη να αφήσει προς το παρόν τα εσωκομματικά και να κλείσει τα κεφάλαια αμφισβήτισης του προέδρου του κόμματος.

Ο φόβος φυλάει τα έρημα ή αλλιώς ο σχεδιασμός στο πόδι. Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του που είχε μεθοδεύσει από το Σαββατοκύριακο συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος για αύριο Τετάρτη, αλλά την πήρε πίσω. Ο λόγος; Ο φόβος της εσωστρέφειας.

Η Ιπποκράτους αρχικά απάντησε υποτιμητικά στο αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για σύγκληση του οργάνου δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλει να συρθεί από έναν «απλό βουλευτή». Στη συνέχεια όμως, διατυπώθηκε η άποψη ότι πρέπει να γίνει η συνεδρίαση για να «τελειώνουμε με την αμφισβήτηση».

Ήταν προετοιμασμένοι για την επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος επρόκειτο να στηλιτεύσει τα λάθη στρατηγικής του Ευάγγελου Βενιζέλου όλο αυτό το διάστημα και – κατά ορισμένους – να θέσει ακόμη και θέμα ηγεσίας. «Ο Ανδρέας θα βρει απέναντι του ένα τείχος» προέβλεπαν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπονοοώντας ότι ο κ. Λοβέρδος δεν διαθέτει παρά ελάχιστους (δύο) υποστηρικτές στην Κ.Ο. Και ήταν έτοιμοι για την σύγκρουση.

Την Κυριακή το βράδυ, αφού ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός, ο σχεδιασμός περιελάμβανε συνεδρίαση του οργάνου για την Τετάρτη, όπως αποκάλυψε το iefimerida. Ωστόσο, σε σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα το πρωί στο στενό επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου υπήρξαν διαφορετικές απόψεις. Η δημοσιοποίηση των προθέσεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ «χάλασε» τα σχέδια, ενώ πιο ψύχραιμες φωνές τόνισαν ότι μια τέτοια συνεδρίαση θα έριχνε νερό στο μύλο της εσωστρέφειας. «Δεν γίνεται να συγκαλούμε το όργανο κάθε φορά που το ζητά ο Ανδρέας. Στο κάτω κάτω, ένας απλός βουλευτής είναι» είπαν ορισμένοι. Τελικώς ο Β. Βενιζέλος επείσθη και άλλαξε τακτική: Αντί της ΚΟ όρισε δύο συνεδριάσεις των ΚΤΕ Εξωτερικών και Οικονομίας, αύριο και μεθαύριο αντιστοίχως. Με αποτέλεσμα η προαναγγελθείσα σύγκρουση απλώς να αναβληθεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ