Ποιος είναι ο 90χρονος Βρετανός διπλός μυστικός πράκτορας που εγκωμίασε ο Πούτιν [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο 90χρονος Βρετανός διπλός μυστικός πράκτορας που εγκωμίασε ο Πούτιν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθώς φαίνεται οι εφημερίδες της Δύσης ξεχνάνε ότι ο ίδιος ο Πούτιν υπηρέτησε επί χρόνια ως πράκτορας την KGB και ότι είναι απολύτως λογικό να φέρει ανεξίτηλα τα σημάδια της ψυχροπολεμικής εποχής. Δεν εξηγείται διαφορετικά η ανάμεικτη με τρόμο έκπληξη που εξέφρασε μεγάλη μερίδα του διεθνούς τύπου με αφορμή το εγκώμιο που ο ίδιος έπλεξε στον 90χρονο Τζορτζ Μπλέικ, επ' ευκαιρία των γενεθλίων του.

Αν ανακαλέσει κανείς την άλλοτε περίφημη δήλωσή του – ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης υπήρξε η μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του προηγούμενου αιώνα – τότε λίγη έκπληξη ή τρόμο μπορεί να νιώσει κανείς για το τι υπάρχει στο κεφάλι του Πούτιν.

Ο βρετανικής καταγωγής Τζορτζ Μπλέικ, ο οποίος «ασπάστηκε» τον κομμουνισμό αφού πρώτα μελέτησε τα κείμενα του Μαρξ κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του από τους Βορειο-Κορεάτες στον Πόλεμο της Κορέας, πιστεύεται ότι έχει «δώσει» περί τους 400 πράκτορες της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6, επιφέροντας πολύ σοβαρά πλήγματα στις επιχειρήσεις της υπηρεσίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Έχοντας καταδικαστεί το 1961 σε φυλάκιση 42 ετών, δραπέτευσε το 1966, αυτομολώντας στη Μόσχα, όπου και ζει μέχρι σήμερα ως συνταξιούχος της KGB.

Το 2007, ο Πούτιν τον τίμησε με το μετάλλιο του Τάγματος της Φιλίας, ενώ πριν από λίγες μέρες τον εκθείασε, χαρακτηρίζοντάς τον μέλος «μιας δυνατής και θαρραλέας ομάδας ανθρώπων και έξοχων επαγγελματιών».

Θέλοντας να θυμίσει, ίσως, ότι μπορεί μεν η Ρωσία να είναι πλέον μία άκρως καπιταλιστική χώρα, αλλά και ότι η μεγάλη ρωσική αρκούδα είναι ζωντανή και μπορεί να βρυχάται;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ