Ομογενής θύμα του τυφώνα Σάντι - Τον πλάκωσε ξεριζωμένο δένδρο - iefimerida.gr

Ομογενής θύμα του τυφώνα Σάντι - Τον πλάκωσε ξεριζωμένο δένδρο

Ομογενής προστέθηκε στη λίστα των νεκρών από τον τυφώνα Σάντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 66χρονος ομογενής Νικόλας Λουρίκας προστέθηκε στον κατάλογο των νεκρών του τυφώνα Σάντι, οι συνέπειες του οποίου συνεχίζουν ακόμη να ταλαιπωρούν κατοίκους περιοχών της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

ΟΝικόλας Λουρίκας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από κορμό ξεριζωμένου δένδρου στην προσπάθειά του να το μετακινήσει έξω από εστιατόριο στο Λονγκ Αϊλαντ.

Ο αριθμός των θυμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης ανήλθε στους 43 και συνολικά στις βορειοανατολικές πολιτείες στους 121. Το συνολικό κόστος των ζημιών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 80 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εντωμεταξύ άλλη μια οικογένεια ομογενών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία ζούσε στην χερσόνησο Ράκγουέι στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης, γλίτωσε από πνιγμό όταν το σπίτι πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά του Ατλαντικού. Πρόκειται για την τριμελή οικογένεια του ομογενούς Ηλία Ζαρακώστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ομογενειακοί φορείς - όπως τμήματα της ΑΧΕΠΑ, σύλλογοι, ομοσπονδίες και ελληνορθόδοξες κοινότητες- παρέχουν υλική και ηθική συμπαράσταση σε πλημμυροπαθείς των δύο πολιτειών.

Επίσης, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσέφερε 750 χιλιάδες δολάρια για τις ανάγκες των πληγέντων του τυφώνα Σάντι, ενώ χθες, με εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, περιφέρθηκε σε όλες τις εκκλησίες ειδικός δίσκος για την ενίσχυση του ταμείου ανακουφίσεως των πληγέντων. Τέλος, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νιού Τζέρσεϊ συγκρότησε ειδική επιτροπή, κινητοποιώντας φοιτητές και ομογενείς για να βοηθήσουν όπου υπάρχουν ανάγκες και δεκάδες Έλληνες εστιάτορες προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε άστεγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ