IIF: Σοβαρός ο κίνδυνος ντόμινο από την καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης - iefimerida.gr

IIF: Σοβαρός ο κίνδυνος ντόμινο από την καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης

IIF: Σοβαρός ο κίνδυνος ντόμινο από την καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους κινδύνους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η ευρωζώνη συνολικά, από την καθυστέρηση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της βοήθειας προς τη χώρα μας, ύψους 31,5 δισ. ευρώ σημειώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Χουνγκ Τραν που εξέφρασε και ανησυχία για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Όσο περισσότερο κρατούν αυτές οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας, τόσο περισσότερο στερείται η οικονομία της απαραίτητης ρευστότητας», είπε και σημείωσε: «Η τωρινή κατάσταση αποτελεί κίνδυνο για όλους. Εάν η Ελλάδα χρεωκοπούσε και υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ ο κίνδυνος για πιθανή μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες θα ήταν σημαντικός».

«Όσο περισσότερο διαπραγματεύεσαι χωρίς να καταλήγεις κάπου, τόσο περισσότερο βλάπτεις την οικονομία», είπε ο κ. Τραν που συμπλήρωσε πως εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε και υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ, θα αυξανόταν ο κίνδυνος για μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Για το ενδεχόμενο «κουρέματος» των ομολόγων που κατέχουν οι επίσημοι φορείς το στέλεχος του IIF σημείωσε: «Το να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στη μείωση του χρέους είναι αυτοκαταστροφικό και θέτει σε κίνδυνο τόσο τον επίσημο τομέα όσο και τους ιδιώτες πιστωτές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ