Αλλα έξι νεογνά μολυσμένα από μικρόβιο στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Αλλα έξι νεογνά μολυσμένα από μικρόβιο στη Θεσσαλονίκη

Αλλα έξι νεογνά μολυσμένα από μικρόβιο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη η αγωνία για τα νεογέννητα που νοσηλεύονται στην κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου , καθώς, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι τρεις από τους τέσσερις θανάτους προήλθαν από το μικρόβιο Κλεμπσιέλλα, ενώ ήδη έχει σημάνει συναγερμός για ακόμη έξι μωρά.

Μύλος στη Θεσσαλονίκη με την τραγωδία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου τέσσερανεογνά έχασαν τη ζωήτουςτην περασμένη εβδομάδα και άλλα έξι έχουν προσβληθεί από τον πολυανθεκτικό και ιδιαιτέρως τοξικό μικροοργανισμό Κλεμπσιέλλα.

Τα δύο νεογέννητα νοσούν ήδη από το μκρόβιο και τους χορηγείται αντιβίωση, ενώ τα άλλα τέσσερα είναι, προς το παρόν φορείς.

Στα δύο νεογνά που νοσούν χορηγείται αντιβίωση, ενώ και τα έξι έχουν απομονωθεί.

Όπως αναφέρει το Βήμα, το μικρόβιο ευθύνεται για τον θάνατο τριών παιδιών, καθώς προκάλεσε σηψαιμία, ενώ η κλινική εξακολουθεί να είναι ανοικτή.

Στο νοσοκομείο έχει ήδη μεταβεί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ιατρών και του προσωπικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ