Πρωθυπουργός Σλοβακίας : Να μη δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος - iefimerida.gr

Πρωθυπουργός Σλοβακίας : Να μη δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εάν μια χώρα δεν είναι σε θέση να τηρήσει τους κανόνες, τότε οφείλει να αποχωρήσει από το κλαμπ του ευρώ», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να τηρήσει τις υποσχέσεις της, αφού, όπως λέει, «ο χρόνος είναι χρήμα».

«Τι θα συμβεί, εάν σε τρία χρόνια η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα;», διερωτάται ο κ. Φίτσο σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και υποστηρίζει ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερη πειθαρχία και αυστηρότερους κανόνες. Επισημαίνει, πάντως, ότι η χώρα του στηρίζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αν και η ίδια δεν είναι πλούσια και προσθέτει πως δεν ήταν εύκολο να εξηγήσει στους συμπατριώτες του για ποιον λόγο έπρεπε να βοηθήσουν την Ελλάδα ή τις τράπεζες της Ισπανίας.

«Η υπομονή έχει και τα όριά της. Δεν γίνεται η Ελλάδα να ζητάει μόνο χρήματα και να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Η Σλοβακία θα συνεχίσει να συμμετέχει σε μηχανισμούς προστασίας της Ευρωζώνης, υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια να πληρούν και να τηρούν τους όρους», δηλώνει ο κ. Φίτσο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ