Τσίπρας: Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί του κρατικού Προϋπολογισμού του 2013, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι τα νούμερα και οι εκτιμήσεις που αποτυπώνονται στον Προϋπολογισμό του 2013, θα αποδειχθούν εκτός πραγματικότητας λόγω της ύφεσης.

Κατά την τοποθέτησή του έκανε λόγο για κρυφό πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο έβγαλε από το συρτάρι αφού πρώτα τρομοκράτησε και εκβίασε το λαό για την ψήφο του προεκλογικά και αφού πέταξε στα σκουπίδια την προγραμματική συμφωνία.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως η κυβέρνηση προτίμησε να κρατήσει τη στάση του καλού μαθητή, κάτι το οποίο δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό, αφού όπως είπε «δεν πέρασαν λίγες ώρες από την υπερψήφιση των μέτρων και ο καλός μαθητής δεν πέρασε τη βάση». «Τον άφησαν μετεξεταστέο για Δεκέμβριο και αν...», συνέχισε και πρόσθεσε πως η η στρατηγική της κυβέρνησης έγινε κομμάτια και θρύψαλα.

«Εμείς λέγαμε από την αρχή οτι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε αναρωτώμενος γιατί τώρα η κυβέρνηση θυμώνει με τους εταίρους.

«Γιατί τώρα θυμώνετε με τους εταίρους; Γιατί τα ρίχνατε σε αυτούς; Οταν τους επαναλαμβάνατε οτι θα τηρήσετε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις σας, όταν η κυρία Μέρκελ δήλωνε ότι χώρες με 80% χρέος δεν μπορεί να έχουν ανεξαρτησία νομίζατε ότι δεν το εννοούσε; Τώρα γιατί πανικοβάλεστε;» συμπλήρωσε.

>

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τον προσκάλεσε να χρησιμοποιήσει πραγματικά επιχειρήματα στην ομιλία του και τον ρώτησε αν αξίζει κανείς να αλλάζει άποψη για να διεκδικήσει την εξουσία. «Τί από όλα αυτά που εκφοβίσατε το λαό τον Ιούνιο δεν συμβαίνει σήμερα κ. Πρωθυπουργέ;» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Από την συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα δεν σας ενόχλησε ότι είπα πως δεν δικαιούστε να προχωρήσετε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά σας ενόχλησε ότι είπα πως ο χρόνος σας τελειώνει και πως το πλιάτσικο αυτό θα αποτραπεί» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε: «Είστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου, είστε οι πλέον ακατάλληλοι για να διαπραγματευτείτε. Έχετε ήδη δύο μνημόνια και είστε χρεοκοπημένοι πολιτικά, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό».

«Τι θα κάνετε κ. Σαμαρά αν δεν σας δώσουν τη δόση;» ρώτησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον πρωθυπουργό για να του απαντήσει: «Εμείς δεν θα παρακαλούσαμε. Να ξέρουν ότι για εμάς προτεραιότητα είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, τα φάρμακα των αρρώστων και όχι η πληρωμή των πιστωτών» και συνέχισε λέγοντας πως «η μόνη εναλλακτική και σωτήρια πρόταση, είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όπως ακριβώς τα ψηφίσατε προχθές, όλων των μέτρων λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία».

«Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του χθες. Που μας οδήγησε στη καταστροφή» σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στο κόμμα του είπε: «Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του αύριο. Που θα μας οδηγήσει ξανά στη δημιουργία».

«Πριν 5 μήνες, καταφέρατε «στο παρά πέντε» να αποσοβήσετε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, δεν θα έρθει με οριακή πλειοψηφία, ούτε ως άθροισμα συνιστωσών, αλλά ως κορμός της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ακόμα και αν αναδιατάξετε την ΝΔ παίρνοντας μέρος του ΠΑΣΟΚ, δεν σώζεται η παρτίδα. Το έχουν καταλάβει και οι πιστωτές σας και προσπαθούν να περάσουν ό,τι περισσότερο μπορούν, για να καταστήσουν δυσχερέστερη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάταιος ο κόπος. Η λαϊκή αξίωση για ανατροπή θα γίνει ποτάμι που θα ματαιώσει τα σχέδιά τους. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα δώσει λύση κυριαρχίας και αξιοπρέπειας για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ