Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι της δραχμής - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι της δραχμής

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι της δραχμής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην καταγγελία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει στην Ελλάδα ένα τμήμα επιχειρηματιών, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής προέβη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Μα είναι δυνατό όταν είσαι μέσα στην ΕΕ να έχεις ποτέ τη δυνατότητα της δημοσιονομικής ευελιξίας;», αναρωτήθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».

Η κ. Παπαρήγα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, εξαπέλυσε επίθεση κατά της τρικομματικής κυβέρνησης για την υπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων και τόνισε πως και οι δύο πλευρές (κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ) έχουν επιλέξει ένα σύστημα υπέρ των μονοπωλίων.

«Οι όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και στον πόλο του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελαχιστοποιούνται το επόμενο διάστημα», εκτίμησε η κ. Παπαρήγα και συνέχισε: «Το επικίνδυνο είναι στο βωμό της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα τμήμα του λαού να ταυτιστεί με ένα τμήμα των συμφερόντων της αστικής τάξης και να σηκώσει μια ξένη σημαία, τη σημαία ενός τμήματος της αστικής τάξης».

«Εμείς προτείνουμε αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση», είπε ο κ. Παπαρήγα και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις τοποθετήσεις που αναφέρονται στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ