Μιχαλολιάκος: Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε πραξικόπημα - iefimerida.gr

Μιχαλολιάκος: Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε πραξικόπημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδρασή του για την έκταση που παίρνουν τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε πως το κόμμα του δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κανενός είδους πραξικόπημα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε θέσει «κόκκινες γραμμές» στο μνημόνιο στους τομείς της εθνικής άμυνας και της δημόσιας τάξης.

«Εμείς στη Χρυσή Αυγή, είμαστε εθνικιστές, αντικαπιταλιστές και αντιμαρξιστές. Δηλώνουμε πως η Γερμανία σκάβει και η ίδια το λάκκο στον οποίο θα πέσει» παρατήρησε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής υποβάθμισε τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη έξοδο απ' το ευρώ: «Τι είναι η δραχμή και μιλάμε για «συμμορία της δραχμής»; Καταραμένη λέξη; 4.000 χρόνια εθνικής ιστορίας είχαμε χωρίς το ευρώ. Αν το δίλημμα είναι «ευρώ ή δραχμή» να το συζητήσουμε. Αν το δίλημμα είναι «ευρώ ή Ελλάδα», εμείς οι εθνικιστές είμαστε με την Ελλάδα (…) Και ο νεολογισμός του «οικονομικού πατριωτισμού», είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Δηλαδή εσείς είστε οι οικονομικοί πατριώτες και εμείς του «όχι» είμαστε οι οικονομικοί προδότες; Τα περί σωτηρίας της πατρίδος, ως μόνιμη επωδός και κρεσέντο δεν πείθουν κανέναν».

Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος υπενθύμισε παλαιότερη πρόταση της Αριστεράς, για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την καταψήφισή της - μαζί με το ΛΑΟΣ. «Γιατί δεν εξετάζετε ποιες είναι οι διεθνείς τιμές για τα δημόσια έργα, για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις προμήθειες των νοσοκομείων - και πόσο στοίχισαν στην Ελλάδα; Αυτοί που τα έφαγαν, δεν είναι φαντομάδες: Εδώ βρίσκονται και κυριαρχούν.» τόνισε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ