Τραγωδία στον Μαραθώνιο της Αθήνας-Πέθανε δρομέας των 10 χιλιομέτρων - iefimerida.gr

Τραγωδία στον Μαραθώνιο της Αθήνας-Πέθανε δρομέας των 10 χιλιομέτρων

Τραγωδία στον Μαραθώνιο της Αθήνας-Πέθανε δρομέας των 10 χιλιομέτρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία πνοή του άφησε 59χρονος άνδρας, ο οποίος έλαβε μέρος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο άτυχος Ελληνας δρομέας τερμάτισε στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια υπέστη ανακοπή και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου αργότερα εξέπνευσε. Ο ΣΕΓΑΣ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας: «Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη γιατί ένας δρομέας των 10 χιλιομέτρων, πολύ μετά τον τερματισμό στον αγώνα και ενώ είχε φύγει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και τελικά απεβίωσε μετά τη διακόμισή του στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα στις 10.07 π.μ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τόσο το κέντρο επιχειρήσεων Μαραθωνίου από τους ραδιοερασιτέχνες συνεργάτες μας, όσο και το ΕΚΑΒ, στις 10.48 π.μ. Το περιστατικό έτυχε άμεσης φροντίδας από το γιατρό της διοργάνωσης και από κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στον "Ευαγγελισμό"».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του «Ευαγγελισμου», το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, ο 59χρονος διακομίστηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού, από την περιοχή του Εθνικού Κήπου και έφθασε στο νοσοκομείο, ενώ ήταν ήδη διασωληνωμένος μέσα στο ασθενοφόρο. Ο άνδρας που έτρεχε στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τοποθέτησαν βηματοδότη και προσπάθησαν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ