Βενιζέλος: Ο Τσίπρας κάνει μια αντεθνική πρόσκληση, μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας κάνει μια αντεθνική πρόσκληση, μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια επί του Προϋπολογισμού του 2013.

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στην Die Zeit, όπου είπε ότι στη χώρα δεν θα έρθουν επενδύσεις εφόσον «ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει», ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε αντιμετωπίζει την κατάσταση από μια μικροκομματική και συγκυριακή οπτική γωνία. «Καλεί κάθε ξένο επενδυτή να προσέξει γιατί οποιαδήποτε επενδύσή του στην Ελλάδα μπορεί και να ακυρωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Με τη συνέντευξή του στην Die Zeit ο κ. Τσίπρας κάνει μια αντεθνική πρόσκληση, μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου, αφού καλεί τους επενδυτές να προσέξουν γιατί αν επενδύσουν στην Ελλάδα οι συμφωνίες θα ακυρωθούν».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε ακόμη την «αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις σημερινές συγκυρίες και προτιμά την καταστροφή της χώρας».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε κατηγορήσει την τρικομματική κυβέρνηση ότι εξαπάτησε την Βουλή αφού, όπως είπε «παρά το γεγονός ότι ψηφίσατε αυτά τα τόσα επαχθή οικονομικά μέτρα, δεν θα εκταμιευθεί η δόση, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τον Δεκέμβριο».

Διπλό μήνυμα με παραλήπτες τον πρωθυπουργό και τους δανειστές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την τοποθέτησή του θέλησε να στείλει και τα μηνύματά του. Ενα με παραλήπτη τον πρωθυπουργό και ένα με παραλήπτη τους δανειστές της χώρας.

Συγκεκριμένα επισήμανε πως ενδεχόμενη παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος. «Δεν είναι θέμα ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό. Είναι ντόμινο και όποιος νομίζει ότι θα παίξει με τον ελληνικό λαό κάνει λάθος, θα παίξει με τις τύχες του λαού του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέπεμψε και ένα μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως «τώρα είναι η ώρα να είμαστε ανυποχώρητοι, τώρα δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης, τώρα πρέπει το Eurogroup να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για τη δόση, την επιμήκυνση και για τα αναπτυξιακά αντίβαρα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ