Fitch: Απομακρύνεται προς το παρόν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Fitch: Απομακρύνεται προς το παρόν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Fitch: Απομακρύνεται προς το παρόν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει μεν ότι η Ελλάδα πήρε μια μεγάλη ανάσα μετά την ψήφιση του«Μνημονίου 3», ωστόσο επισημαίνει την ανάγκη να αναλάβει δράση η ΕΚΤ για περαιτέρω βοήθεια στη χώρα.

Ο οίκος Fitch συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από νέα απομείωση του χρέους για να καταστεί αυτό βιώσιμο επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Ευρώπη και τα θεσμικά της όργανα.

«Πιστεύουμε ότι μόνο ένας συνδυασμός μεγαλύτερης μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αποποίησης των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχει αλλά και μεταφοράς του κόστους στήριξης των τραπεζών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM), θα μπορούσε να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους», τονίζεται στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι τα νέα μέτρα θα δώσουν ώθηση στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τους μεσοπρόθεσμους στόχους, ωστόσο, το πολιτικό κόστος και ο κίνδυνος μη υλοποίησης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ