Economist: Μόνη λύση για την Ελλάδα η «άφεση» χρέους - iefimerida.gr

Economist: Μόνη λύση για την Ελλάδα η «άφεση» χρέους

Economist: Μόνη λύση για την Ελλάδα η «άφεση» χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βρετανικό περιοδικό Economist με άρθρο που έχει στην έντυπη έκδοση τάσσεται υπέρ της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους, όπως συνέβη και στο παρελθόν με χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, αλλά και την Πολωνία.

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως «οι γενικές απεργίες, οι διαδηλώσεις στους δρόμους, οι κοινοβουλευτικές συγκρούσεις για τα μέτρα λιτότητας...θυμίζουν κατά περίεργο τρόπο τις κρίσεις χρέους χωρών υπό ανάπτυξη κατά τη δεκαετία του '80 και του '90. Η εμπειρία από δεκάδες υπερχρεωμένες χώρες στη Λατινική Αμερική και την Αφρική μπορεί να δώσει μαθήματα που οι σωτήρες της Ελλάδας οφείλουν να μην αγνοήσουν. Στην Ευρώπη, ένα τέτοιο προηγούμενο αποτελεί η Πολωνία: η οικονομία της απογειώθηκε στα 1990, μετά από ένα "διάλειμμα" που της δόθηκε από τους πιστωτές της.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια βάρκα, η εκταμίεση της νέας δόσης, εφόσον εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2013 την ερχόμενη Κυριακή, «θα απομακρύνει την άμεση καταστροφή», αλλά «η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να ανακάμψει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ