Ζανιάς: Βασικό πρόβλημα η έλλειψη ρευστότητας - iefimerida.gr

Ζανιάς: Βασικό πρόβλημα η έλλειψη ρευστότητας

Ζανιάς: Βασικό πρόβλημα η έλλειψη ρευστότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικά μηνύματα από τους δανειστές της Ελλάδας «ζήτησε» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

Ο κ. Ζανιάς ανέπτυξε, παράλληλα, τις δύσκολες αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας τις υπεράνθρωπες θυσίες των πολιτών και εξήγησε πως θα πρέπει να μειωθεί το κόστος δανεισμού των τραπεζών προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

«Θα ήθελα να πω ότι το πρόβλημα της ρευστότητας σήμερα μπορεί να αποσυνδεθεί σε τρία μέρη: Το πρώτο είναι η παροχή ρευστότητας, το δεύτερο είναι η ζήτηση και τρίτο συστατικό, η αξιολόγηση του κινδύνου που κάνουν τα διάφορα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα» τόνισε ο κ. Ζανιάς και συμπλήρωσε:

«Φοβάμαι όμως ότι και αυτό δε θα είναι αρκετό αν δεν υπάρχει ουσιώδης αλλαγή στα μηνύματα που οι δανειστές μας και η τρόικα περνάνε στα διεθνή ΜΜΕ, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Αν αυτό δεν το κατανοήσουν οι δανειστές μας η πίεση θα συνεχίσει να υπάρχει στους Έλληνες».

Το συνέδριο του Economist έχει τίτλο: «Credit Risk Management for Banking & Business: Finding liquidity» και διερευνά τις προοπτικές εξεύρεσης ρευστότητας, ενώ μεταξύ άλλων θα μιλήσει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες Economist Γιώργος Ζανιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ