Κορυφαίους στον κόσμο θεωρούν τους Γάλλους διπλωμάτες οι Βρετανοί

Μαθήματα από τους Γάλλους ομoλόγους τους πρέπει να λάβουν επειγόντως οι Βρετανοί διπλωμάτες, αν θέλουν η υπηρεσία τους να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις καλύτερες του πλανήτη.

Ο επικεφαλής της Διπλωματικής Υπηρεσίας, Σάιμον Φρέιζερ, δήλωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ότι στην πρώτη συνάντησή της νωρίτερα μέσα στο 2012 το πάνελ έκρινε ότι η Γαλλία διαθέτει την πιο αποτελεσματική διπλωματική υπηρεσία, με τη Βρετανία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Κατά τα λεγόμενά του, η Γαλλική διπλωματία διαπρέπει στην ανυποχώρητη προώθηση του εθνικού συμφέροντος της χώρας και αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο, σύμφωνα με τον Φρέιζερ, οφείλει να εστιαστεί η Βρετανική διπλωματική υπηρεσία, μεταξύ άλλων.

Ερωτώμενος σχετικά με το τι πιστεύει πως θα μπορούσαν να μάθουν οι Βρετανοί από τους Γάλλους ομολόγους τους, εκείνος απάντησε ότι η Γαλλία εν γένει είναι «περισσότερο οργανωμένη ως προς τη συλλογική, λόγου χάρη, υποστήριξη και προώθηση των γαλλικών οικονομικών συμφερόντων μέσω της διπλωματίας».

Ο Φρέιζερ χαρακτήρισε τους Γάλλους διπλωμάτες σκληροτράχηλους, προσηλωμένους στην προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, τολμηρούς και ευρηματικούς – γνωρίσματα που τους κατατάσσουν στην κορυφή του κόσμου.

Πηγή: BBC News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ