Κορυφαίους στον κόσμο θεωρούν τους Γάλλους διπλωμάτες οι Βρετανοί - iefimerida.gr

Κορυφαίους στον κόσμο θεωρούν τους Γάλλους διπλωμάτες οι Βρετανοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαθήματα από τους Γάλλους ομoλόγους τους πρέπει να λάβουν επειγόντως οι Βρετανοί διπλωμάτες, αν θέλουν η υπηρεσία τους να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις καλύτερες του πλανήτη.

Ο επικεφαλής της Διπλωματικής Υπηρεσίας, Σάιμον Φρέιζερ, δήλωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ότι στην πρώτη συνάντησή της νωρίτερα μέσα στο 2012 το πάνελ έκρινε ότι η Γαλλία διαθέτει την πιο αποτελεσματική διπλωματική υπηρεσία, με τη Βρετανία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Κατά τα λεγόμενά του, η Γαλλική διπλωματία διαπρέπει στην ανυποχώρητη προώθηση του εθνικού συμφέροντος της χώρας και αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο, σύμφωνα με τον Φρέιζερ, οφείλει να εστιαστεί η Βρετανική διπλωματική υπηρεσία, μεταξύ άλλων.

Ερωτώμενος σχετικά με το τι πιστεύει πως θα μπορούσαν να μάθουν οι Βρετανοί από τους Γάλλους ομολόγους τους, εκείνος απάντησε ότι η Γαλλία εν γένει είναι «περισσότερο οργανωμένη ως προς τη συλλογική, λόγου χάρη, υποστήριξη και προώθηση των γαλλικών οικονομικών συμφερόντων μέσω της διπλωματίας».

Ο Φρέιζερ χαρακτήρισε τους Γάλλους διπλωμάτες σκληροτράχηλους, προσηλωμένους στην προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, τολμηρούς και ευρηματικούς – γνωρίσματα που τους κατατάσσουν στην κορυφή του κόσμου.

Πηγή: BBC News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ