Κρατείται το επιζών μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης που ευθύνεται για τη δολοφονία μεταναστών στη Γερμανία - iefimerida.gr

Κρατείται το επιζών μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης που ευθύνεται για τη δολοφονία μεταναστών στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίωξη ασκήθηκε από τις γερμανικές αρχές σε μία γυναίκα, η οποία φέρεται να αποτελεί το τρίτο μέλος νεοναζιστικής ομάδας υπεύθυνης για σειρά από δολοφονίες προ επταετίας.

Η αρμόδια γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ανακοίνωσε επισήμως τη φυλάκιση της Μπεάτε Τσέπε.

Η Τσέπε είναι το μόνο επιζών μέλος της οργάνωσης NSU (Εθνικοσοσιαλιστικό άντεργκραουντ), μετά την αυτοκτονία των Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ την 4η Νοέμβρη του 2011.

Η εν λόγω ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση, όπως όλα δείχνουν, ευθύνεται για τη δολοφονία τουλάχιστον 9 μεταναστών (οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα), καθώς και μίας αστυνόμου κατά το διάστημα 2000-2007.

Οι φόνοι, τις οποίες οι αρχές απέδιδαν επί μακρόν σε ξεκαθαρίσματα συμμοριών, συγκλόνισαν τη γερμανική κοινωνία, η οποία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τίμησε τα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης.

Εκτός από την Τσέπε, κρατείται και δεύτερο πρόσωπο-υποστηρικτής του NSU, το οποίο κατηγορείται για προμήθεια όπλων στην Τσέπε και τους συνεργούς της.

Πηγή: Deutsche Velle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ