Βενιζέλος: «Είμαι μάγκας και το κέφι μου, στο κόμμα μου, θα κάνω» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Είμαι μάγκας και το κέφι μου, στο κόμμα μου, θα κάνω»

Βενιζέλος: «Είμαι μάγκας και το κέφι μου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ιπποκράτους ακούγουνταν δύο τραγούδια την Πέμπτη: Το «I did it my way» του Sinatra και το «είμαι μάγκας και το κέφι μου θα κάνω». «Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τι θα κάνει Βενιζέλος». Με τις φράσεις αυτές στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περιγράφουν τις διαθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου την επόμενη ημέρα των διαγραφών και της κρίσης που σοβεί στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος όχι μόνο να παραμείνει μέχρι τέλους στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, αλλά να υιοθετήσει και ακόμη πιο σκληρή γραμμή εφεξής έναντι των διαφωνούντων.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

- Επέλεξε να υποτιμήσει και να αγνοήσει την επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ζήτησε σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος. Αντ' αυτού, απάντησε ειρωνικά ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης ο οποίος παρέπεμψε τον κ. Λοβέρδο στις... προσυνεδριακές διαδικασίες. Όπως πρόσθεταν μάλιστα συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με άκρως ειρωνικό ύφος «Ο Ανδρέας μπορεί να επιλέξει πλέον σε ποιόν κοινοβουλευτικό τομέα θέλει να δραστηριοποιηθεί. Μετά τις διαγραφές έχουμε κενές θέσεις στον τομέα Παιδείας (ήταν υπεύθυνος ο Μάρκος Μπόλαρης), στον τομέα Γεωργίας (ήταν ο Μιχάλης Κασσής) και στον Τουρισμού (ήταν υπεύθυνη η Άντζελα Γκερέκου)...

- «Τρώει» τον Κώστα Σκανδαλίδη και από το ΙΣΤΑΜΕ. «Είναι αυτονόητο ότι ο Σκανδαλίδης δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ» λένε από την Ιπποκράτους.

- Θέτει εκτός κόμματος τους έξι διαγραφέντες. «Είναι αυτονόητο ότι οι βουλευτές που έθεσε εκτός ΚΟ είναι και εκτός ΠΑΣΟΚ με απόφαση του προέδρου» σημειώνουν στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου και προσθέτουν δηκτικά: «Άρα είναι απλοί πολίτες οι οποίοι. αν θέλουν να μετάσχουν στο Συνέδριο, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Τοπική τους Οργάνωση...».

- Για τον Μίμη Ανδρουλάκη που δήλωσε από ραδιοφώνου ότι ανεξαρτητοποιείται οι επιτελείς Βενιζέλου απαντούν: «Χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση του χθες και την πειθαρχία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Χαιρόμαστε γιατί θέλει να παίξει ανεξάρτητο συνθετικό ρόλο, αρκεί να απευθυνθεί σε όσους είναι ευεπίφοροι στην προσπάθεια διασφάλισης ευρωπαϊκού προσανατολισμού και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής» υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Τέλος, για τον ανασχηματισμό παραπέμπουν μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. «Είμαστε ο κρίκος που κρατά την χώρα αυτή την κρίσιμη περίοδο που ουσιαστικά διεξάγεται η διαπραγμάτευση» λένε οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για απόφαση στο Eurogoup της Δευτέρας και εκτιμούν ότι τελική απόφαση για την Ελλάδα μπορεί να ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Δεκεμβρίου. «Η πρόταση Σόιμπλε για ειδικό λογαριασμό, δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι» λένε και προσθέτουν: «Πρέπει πρώτα να δούμε πόσα χρήματα θα πάρουμε. Πότε θα τα πάρουμε και τα αναπτυξιακά αντίβαρα και μετά θα δούμε τα κυβερνητικά» λένε με έμφαση από Ιπποκράτους. «Για την ώρα κανένα θέμα ανασχηματισμού δεν μας απασχολεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ