Παραπομπή του deal Olympic Air-Aegean στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ - iefimerida.gr

Παραπομπή του deal Olympic Air-Aegean στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ

Παραπομπή του deal Olympic Air-Aegean στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπεται η υπόθεση εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines μετά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τις Βρυξέλλες. Αυτό έγινε γνωστό την Τετάρτη από την ελληνική επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση «αποδέχθηκε ομοφώνως το αίτημα της ευρωπαϊκής επιτροπής και παρέπεμψε σε αυτήν».

«Ειδικότερα, έκρινε ότι πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού για την παραπομπή της υπόθεσης, δεδομένου ότι η συγκέντρωση επηρεάζει σημαντικά το εμπόριο μεταξύ των κρατών μελών και τον ανταγωνισμό στην ελληνική επικράτεια και σε έτερο κράτος μέλος(βλ.Κύπρος). Έκρινε, επίσης, ότι η προηγούμενη εξέταση της συγκέντρωσης μεταξύ των ίδιων εταιριών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010-2011 θα διευκολύνει την αποτελεσματικότερη διαχείριση της υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 είχε γίνει μια προσπάθεια συγχώνευσης των δύο εταιρειών (Οlympic Air- Αegean). Η Ε.Ε. απάντησε αρνητικά τον Ιανουάριο του2011.Σημειώνεται ότι η απάντηση ήταν προφορική χωρίς να δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα γραπτό κείμενο. Ο λόγος της άρνησης ήταν ον κίνδυνος να διαμορφωθούν συνθήκες μονοπωλίου.

Έκτοτε βέβαια οι συνθήκες στη χώρα μας άλλαξαν δραματικά και η σημερινή οικονομική συγκυρία δρα μάλλον υποστηρικτικά προς το νέο εγχείρημα όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι εμπλεκόμενοι . Επιπλέον η Κομισιόν γνωρίζει την υπόθεση και η νέα αρνητική πλέον θέση των δύο εταιρειών προσφέρει λογικά επιχειρήματα υπέρ την συγχώνευσης

Στο μεταξύ όμως και εν αναμονή της απόφασης της Ε.Ε., η Aegean φέρεται να έχει ήδη έχει προκαταβάλει 20 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Olympic Air.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ