Ο πατέρας του Δράκουλα, Μπραμ Στόκερ κλείνει 165 χρόνια και γίνεται doodle - iefimerida.gr

Ο πατέρας του Δράκουλα, Μπραμ Στόκερ κλείνει 165 χρόνια και γίνεται doodle

Ο πατέρας του Δράκουλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σημερινό της Doodle, η Google το αφιερώνει τον διάσημο Ιρλανδό συγγραφέα τρόμου, Μπραμ Στόκερ, που έγινε ευρέως γνωστό με το διασημότερο ίσως έργο του τον «Δράκουλα». Σήμερα συμπληρώνονται 165 χρόνια ακριβώς από τη γέννησή στο Κλόνταρφ της Ιρλανδίας.

Ο Αβράαμ (Μπραμ) Στόκερ (Abraham "Bram" Stoker) γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1847 στο Δουβλίνο και ήταν το τρίτο από τα επτά παιδιά μίας πιστής προτεσταντικής οικογένειας και μέχρι τα επτά του χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό κινητικό πρόβλημα, αφού δεν μπορούσε να σταθεί ή να περπατήσει, τραυματική εμπειρία που αντανακλάται στο λογοτεχνικό του έργο και ειδικά στον "Δράκουλα".

Το 1870 και έχοντας δίπλωμα μαθηματικών διορίσθηκε δημόσιος υπάλληλος στον Πύργο του Δουβλίνου, ενώ παράλληλα έγραφε θεατρικές κριτικές στην εφημερίδα «Dublin Evening Mail». Μια θερμή κριτική του για την ερμηνεία του ηθοποιού σερ Χένρι Ίρβινγκ στον «Άμλετ» του Σέξπιρ ήταν η αφορμή για τη στενή φιλία μεταξύ των δύο ανδρών η οποία οδήγησε και στην επαγγελματική του καταξίωση.

Στα τέλη του 1878 ο Ίρβινγκ τον κάλεσε στο Λονδίνο για να αναλάβει την διεύθυνση του θεάτρου του, «Lyceum Theatre», αλλά και την διαχείριση των προσωπικών του υποθέσεων.

Ενώ την ίδια περίοδο, ο Μπραμ Στόκερ παντρέυτηκε την Φλόρενς Μπόλκομπ (1858-1937), πρώην αρραβωνιαστικιά του Όσκαρ Γουάιλντ και μαζί απέκτησαν ένα παιδί, τον Ίρβινγκ Στόκερ (1879-1961).

Το 1890 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημά «Το Πέρασμα του Φιδιού» ενώ 7 χρόνια αργότερα, γεννήθηκε το αριστούργημα του «Δράκουλας»(Dracula), ένα μυθιστόρημα που σημάδεψε την λογοτεχνική του διαδρομή και τον καταξίωσε διεθνώς. Γραμμένο υπό μορφή ημερολογίων των πιο σημαντικών χαρακτήρων, περιστρέφεται γύρω από ένα βρικόλακα της Τρανσυλβανίας, που οπλισμένος με υπερφυσικές δυνάμεις, πηγαίνει στην Αγγλία και εκεί χρησιμοποιεί τα αθώα θύματά του για να εξασφαλίσει το αίμα από το οποίο τρέφεται.

Στοιχεία από το έργο αυτό αναπαριστά και το σημερινό doodle της Google, τιμώντας τα 165 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την γέννηση του Ιρλανδού συγγραφέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ