Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt".

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι ένα τόσο ριζοσπαστικό μέτρο θα μπορούσε να οδηγήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο χείλος της κατάρρευσης. « Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως το σενάριο της αναδιάρθρωσης εμπεριέχει υψηλό ρίσκο, και κανονικά αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν όλοι».

Μάλιστα, όπως τόνισε, οι επιπτώσεις μιας αναδιάρθρωσης θα ήταν περισσότερο καταστροφικές ακόμα και από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers.

Ο ίδιος ωστόσο εξηγεί πως η κρίση αντιμετωπίζεται με υπομονή και αναφέρει χαρακτηριστικά «αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο».

Παράλληλα, ο Σόιμπλε δηλώνει ότι προτίθεται να συζητήσει στην Ε.Ε την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα, και ειδικά σε ό, τι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τέλος, ο ίδιος φαίνεται να είναι κατηγορηματικός στην ιδέα της συμμετοχής των τραπεζών για την επίλυση του προβλήματος, λέγοντας ότι «πραγματικά δεν είναι το θέμα να κάνουμε τη χάρη στις τράπεζες. Όλοι μας έχουμε τεράστιο ενδιαφέρον για ένα λειτουργικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μια οικονομία η οποία δεν λειτουργεί με τον εφοδιασμό χρημάτων μοιάζει εξίσου άσχημα με μια κοινωνία στην οποία έχουν κοπεί το ρεύμα και το νερό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ