Πεπόνης: Η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου είναι στη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Πεπόνης: Η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου είναι στη λίστα Λαγκάρντ

Πεπόνης: Η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου είναι στη λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιστολή του στη Βουλή ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ενημέρωσε πως η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ.Πεπόνης αναφέρει πως από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», διαπιστώθηκε πως σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου. Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής λοιπόν θα ελέγξει τον πρώην υπουργό Οικονομικών

Μάλιστα ο οικονομικός εισαγγελέας επισυνάπτει και στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Υπενθυμίζεται πως μόλις είχε δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα και μέσα σε αυτή ήταν το όνομα «Kourakou Stavroula Businesswoman», ο κ.Παπαντωνίου με ανακοίνωση του είχε υποστηρίξει πως δεν έχει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγος του καταθέσεις στην Ελβετία. «Η αναφορά ονόματος που συμπίπτει με το όνομα της... συζύγου μου στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε σε χθεσινό περιοδικό, είναι παντελώς ανακριβής. Η σύζυγος μου και εγώ δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό. Ούτε είχαμε τοποθετήσει ποτέ χρήματά μας στη συγκεκριμένη Τράπεζα».

Η ακριβής ανακοίνωση της επιτροπής για τον έλεγχο τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων έχει ως εξής:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.
Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ