Ρώσος βουλευτής δήλωσε ότι θέλει να αγοράσει το πατρικό σπίτι του Χίτλερ για να το κατεδαφίσει - iefimerida.gr

Ρώσος βουλευτής δήλωσε ότι θέλει να αγοράσει το πατρικό σπίτι του Χίτλερ για να το κατεδαφίσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πατρικό σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει, έναντι 2 εκ. ευρώ, Ρώσος βουλευτής της κυβερνώσας «Ενωμένης Ρωσίας» με σκοπό να το κατεδαφίσει.

Ο λόγος για τον βουλευτή Φραντς Κλίντσεβιτς, ο οποίος δήλωσε στη Δούμα ότι η οικία, βρισκόμενη σε απόσταση 60 χλμ. βόρεια του Σάλτσμπουργκ, στο Μπρουνάου αμ-Ιν, θα αγοραστεί, με συγχρηματοδότηση κι άλλων βουλευτών, με αποκλειστικό σκοπό να κατεδαφιστεί.

Πρόκειται για το πατρικό σπίτι του ηγέτη του Τρίτου Ράιχ - στο οποίο γεννήθηκε (τον Απρίλιο του 1889) και διέμεινε τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του - για να μετατραπεί εν συνεχεία σε δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό σχολείο, υποκατάστημα τράπεζας και μονάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η πρόθεσή του επικροτήθηκε από το συνάδελφό του Βαντίμ Σολόβιεβ, ο οποίος δήλωσε πως «ό,τι παραπέμπει στην ανάμνηση του Φασισμού, πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ