Ο Κώστας Τζαβάρας έχει κάτι να μας πει για τα ... μπισκότα του Προυστ - iefimerida.gr

Ο Κώστας Τζαβάρας έχει κάτι να μας πει για τα ... μπισκότα του Προυστ

Ο Κώστας Τζαβάρας εμπνέεται από τα ... μπισκότα του Προυστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι ότι άνοιξε η όρεξη του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού για τα περίφημα γαλλικά μπισκότα madeleines που τον έκαναν να αναφερθεί σε αυτά σε πρόσφατη ομιλία του στη Σόφια. Είναι απλά το κυνήγι του χαμένου χρόνου...

Οπαδός του Προyστ είναι εμφανώς ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, που μιλώντας για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και την αειφόρο ανάπτυξη στη Σόφια επικαλέστηκε τα γνωστά αφράτα μπισκότα που ξυπνούσαν την μνήμη στον Προυστ. Είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων, στο διεθνές ακροατήριό του:

«Όπως ακριβώς ο Μαρσέλ Προυστ μέσα από τη γεύση ενός μπισκότου ξανακέρδισε τον χαμένο κόσμο, έτσι πρέπει να κινηθούμε και εμείς. Δηλαδή να ξαναχρησιμοποιήσουμε τους ίδιους τρόπους που παλιά χρησιμοποιούσε η κοινωνία για τη διαχείριση των δασών, τη διαχείριση των λιμνών, την αξιοποίηση των λιμνών, την αξιοποίηση των νερών και, κυρίως, για να έχουμε τη δυνατότητα να ξανακερδίσουμε ό,τι χάσαμε μέσα από την ξέφρενη ανάπτυξη».

To ερώτημα βέβαια είναι τι θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη μνήμη των Ελλήνων – διότι αν καταφύγουμε σε γεύσεις, οι αναφορές μας θα είναι σίγουρα λιγότερο εκλεπτυσμένες από τις αφράτες, αέρινες, λεπτοκαμωμένες madleines.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σοφία Κώστας Τζαβάρας μπισκότα Προυστ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ