Δικαστές και άλλα ειδικά μισθολόγια ετοιμάζονται για προσφυγές στο Μισθοδικείο - iefimerida.gr

Δικαστές και άλλα ειδικά μισθολόγια ετοιμάζονται για προσφυγές στο Μισθοδικείο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στα «κάγκελα» είναι οι λειτουργοί του Δημοσίου που αμείβονται με βάση τα αποκαλούμενα ειδικά μισθολόγια και είναι ενδεικτικό των διαθέσεων τους, ότι οι δικαστές έχοντας στα χέρια τους τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου περί αντισυνταγματικότητας των μειώσεων στις αποδοχές τους, προαναγγέλλουν «βροχή» προσφυγών στο Μισθοδικείο.

Οι περικοπές φτάνουν ακόμα και πάνω από τα 1.100 ευρώ στους βασικούς μισθούς των επικεφαλής στη βαθμολογική κλίμακα σε όλους των κλάδων των ειδικών μισθολογίων. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα έχει πλέον βασικό μισθό 1.873 ευρώ από 2.337 ευρώ σήμερα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου 3.023 ευρώ από 4.134 ευρώ σήμερα, οι καθηγητές ΑΕΙ 1.459 ευρώ από 1.775 ευρώ σήμερα, οι Συντονιστές Διευθυντές του ΕΣΥ 1.665 ευρώ από 2.055 ευρώ σήμερα, οι Πρέσβεις 1.899 ευρώ από 2.234 ευρώ σήμερα.

Ειδικά όσον αφορά στους ένστολους, οι βασικοί μισθοί μειώνονται από 8 ? έως 464 ? αναλόγως του βαθμού, το Επίδομα εξομάλυνσης από 12 έως 26 ευρώ, το Ειδικής απασχόλησης από 15,5 έως 88 ευρώ, το Θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης από 3,2 έως 178,3 ευρώ, τα Έξοδα παράστασης από 25,8 έως 83,1 ευρώ , το Επίδομα ευθύνης Διοίκησης από 3 έως 24 ευρώ, το Αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας 16 ευρώ, το Ειδικών συνθηκών 7 ευρώ, το επίδομα Αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας 33 λεπτά για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι έντονες συζητήσεις στους κόλπους των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, για μαζικές παραιτήσεις.

Παρά τις παρεμβάσεις και στη δομή των ειδικών μισθολογίων, με αλλαγές στους εσωτερικούς συντελεστές, οι ανισορροπίες μεταξύ των κλάδων παραμένουν και εντείνονται λόγω της πανσπερμίας επιδομάτων. Ο βασικός μισθός του Ειρηνοδίκη Δ΄ Τάξης διαμορφώνεται στα 1.369 ευρώ, του Λέκτορα στα 1.065 ευρώ, του Επιμελητή Β΄ του ΕΣΥ στα 1.321 ευρώ, του Ακόλουθου Πρεσβείας στα 1.061 ευρώ, του Ανθυπολοχαγού στα 875 ευρώ, του Τιτουλάριου Επισκόπου στα 1.089 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ