Μέρκελ: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και αποδίδουν - iefimerida.gr

Μέρκελ: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και αποδίδουν

Μέρκελ: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και αποδίδουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλευρό της Ελλάδας στάθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση τονίζοντας πως έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν.

Η καγκελάριος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να μιλήσει σε ανοιχτή διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλεσμένη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην ομιλία της ανέπτυξε τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν τόσο η Ευρώπη όσο και οι χώρες που είναι αντιμέτωπες με την κρίση.

«Χρειαζόμαστε γενναίες μεταρρυθμίσεις και αναγκαίες μεταβολές ώστε να κερδίσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Τα κράτη που πλήττονται απαιτούν πολλά από τους πολίτες τους και το γνωρίζω αυτό. Αλλά οι μεταρρυθμίσεις δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Πρέπει να συνεχίσουμε με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις. Η εξυγίανση των δημοσιονομικών και η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζουν. Το τονίζω αυτό. Θέλουμε ανάπτυξη αλλά με υγιείς προϋπολογισμούς. Η ανάπτυξη δεν καθορίζεται πολιτικά», είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες να συνειδητοποιήσουν το κοινό τους μέλλον και την ανάγκη ενδυνάμωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας πως: «Πρέπει να βιώσουμε τον εξευρωπαϊσμό του εθνικού μας επιπέδου. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης πρέπει να κατανοήσει πως μόνο με την Ευρώπη μπορεί να επιτύχει. Η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή από τα εθνικά κράτη. Και για αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατική νομιμοποίηση στην ίδια την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ