Αρκουδάκι σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καστοριά - Το 10ο περιστατικό σε ένα χρόνο - iefimerida.gr

Αρκουδάκι σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καστοριά - Το 10ο περιστατικό σε ένα χρόνο

Αρκουδάκι σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καστοριά - Το 10ο περιστατικό σε ένα χρόνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μωρό αρκουδάκι ηλικίας μόλις πέντε μηνών σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Νεστορίου όταν είχε βγει με τη με τη μητέρα του για νυχτερινό μάθημα εύρεσης τροφής και παρασύρθηκε από διερχόμενο αμάξι. Πρόκειται για το δέκατο παρόμοιο περιστατικό που σημειώνεται μέσα στο χρόνο.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, το άτυχο αρκουδάκι έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να γλυτώσει από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και κοιτούσε τη μητέρα του στην απέναντι πλευρά του δρόμου που το καλούσε ανήμπορη να το βοηθήσει.

Εγκλωβισμένο από την αυξημένη κίνηση και αποπροσανατολισμένο καταμεσής του οδοστρώματος παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και η μητέρα του συνέχισε να το αναζητεί στην περιοχή για αρκετή ώρα μετά το συμβάν πιστεύοντας ότι είναι ακόμα ζωντανό.

Εσπευσμένα έφτασε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και απομάκρυνε τη μητέρα από την περιοχή, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Στη συνέχεια μετέφεραν το νεκρό αρκουδάκι στον συνεργαζόμενο με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, Σταθμό Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Καστοριά, από όπου και θα παραδοθεί στη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς.

Η καφέ αρκούδα είναι είδος αυστηρά απειλούμενο στην Ελλάδα και κάθε απώλεια φέρνει το είδος ένα βήμα πιο κοντά στην εξαφάνιση. Από τις αρχές του 2012 ο αριθμός των νεκρών αρκούδων ανέρχεται σε 10, εκ των οποίων οι 4 ήταν μωρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ