Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών - iefimerida.gr

Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών

Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ομόφωνα πως οι νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που ανέρχονται από 19 έως 24% είναι αντισυνταγματικές.

Υπενθυμίζεται πως οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούσαν κυρίως τους υψηλούς βαθμούς της δικαστικής ιεραρχίας, όπως οι πρόεδροι των τριών ανωτάτων δικαστηρίων, οι αντιπρόεδροι, οι σύμβουλοι Επικρατείας και οι αρεοπαγίτες.

Ο αρεοπαγίτης αυτή τη στιγμή λαμβάνει μηνιαίως 7.169 ευρώ μικτά. Με τις μειώσεις όμως που θα γίνουν της τάξης των 1.680 ευρώ, ο μικτός μηνιαίος μισθός θα πέσει στα 5.489 ευρώ.

Για τον υπολογισμού του νέου μισθολογίου λαμβάνεται ο μισθός του πρωτοδίκη ο οποίος ανέρχεται στα 1.778 ευρώ και από εκεί και πέρα ο μισθός των υπόλοιπων βαθμών πολλαπλασιάζεται με συντελεστές ανάλογα με τον βαθμό που κατέχει ο κάθε δικαστής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ