Kαι ο Δημήτρης Τσοβόλας κάνει επαφές για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς

Η χαώδης εικόνα που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος έχει ξεκινήσει γύρο επαφών και συναντήσεων με θέμα την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Μυστικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις γίνονται στο δικηγορικό γραφείο του πρώην υπουργού και πρώην προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα στην ΑΘήνα και σε αυτές καλούνται στελέχη και συνδικαλιστές που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς ή έχουν απομακρυνθεί από την Ιπποκράτους και μοιράζονται τις ίδιες πατριωτικές και σοσιαλιστικές ιδέες.

Στις εν λόγω συσκέψεις, οι οποίες πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο, συμμετέχουν και πολιτικά στελέχη ή πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στη λεγόμενη «ομάδα Αρσένη» και στο παρελθόν διατηρούσαν στενές επαφές με τον πρώην υπουργό Γεράσιμο Αρσένη. Ο πρώην υπουργός Χρήστος Κοκκινοβασίλης βρίσκεται σε αυτή την ομάδα και συμμετέχει στις συνεδριάσεις των «ανησυχούντων».

Την ερχόμενη Παρασκευή θα οριστεί νέα συνάντηση και αναμένεται οι μυστικές αυτές διαβουλεύσεις να κορυφωθούν αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις παρασκηνιακές αυτές επαφές δεν έχει ακόμη συζητηθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος και οι ζυμώσεις περιστρέφονται γύρω από την ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, τη διαπίστωση ότι το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και τη βεβαιότητας ότι το ΠΑΣΟΚ υπό την σημερινή του ηγεσία δεν θα μακροημερεύσει.

Παράλληλα, ο κ. Τσοβόλας πραγματοποιεί επαφές και συναντήσεις με στελέχη στην επαρχία και στα τέλη Οκτωβρίου επισκέφθηκε τα Τρίκαλα για συναντήσεις με φίλους και στελέχη από τα παλιά, στο πλαίσιο των ζυμώσεων στην κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice είχαν ενημερωθεί οι πιο στενοί και πιστοί του φίλοι Στάθης Παζαϊτης και Βύρων Κατσίβελος (κουμπάροι του και οι δύο), καθώς και άνθρωποι που τον είχαν πιστέψει και τον είχαν στηρίξει και στην προσπάθεια του ΔΗΚΚΙ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ