Με «τριάρα» ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την τρίτη θέση, κυνηγάει πρόκριση [βίντεο] - iefimerida.gr

Με «τριάρα» ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την τρίτη θέση, κυνηγάει πρόκριση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάρη σε γκολ των Λεάντρο Γκρέκο και Κώστα Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (80', 82') το 1-1 σε 3-1 και πήρε την πολύτιμη νίκη επί της Μονπελιέ για την τέταρτη αγωνιστική του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν ουσιαστικά την τρίτη θέση του 2ου ομίλου που οδηγεί στο Europa League, καθώς βρίσκονται πέντε βαθμούς μπροστά από τους πρωταθλητές Γαλλίας, ενώ παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μετά το 2-2 της Σάλκε με την Αρσεναλ. Η Σάλκε προηγείται στον όμιλο με οκτώ βαθμούς, δεύτερη είναι η Αρσεναλ με επτά, ο Ολυμπιακός έχει έξι βαθμούς, ενώ η Μονπελιέ είναι στην τελευταία θέση με ένα βαθμό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 4ο λεπτό κατάφεραν να προηγηθούν με τον Πάουλο Μασάδο. Ο Γκρέκο έκανε ωραία ενέργεια από την αριστερή πλευρά, γύρισε την μπάλα στον Μήτρογλου, ο οποίος την έστειλε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πορτογάλος την έστειλε στα δίχτυα. Στο 11' η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Ζουρντέν να αποκρούει το πλασέ του Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός μετά το 20ο λεπτό έδωσε χώρο στη Μονπελιέ, η οποία πήρε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ρόι Κάρολ παρά μόνο στο 31' με το άστοχο πλασέ του Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός, αν και απείλησε δύο φορές στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να βρει την μπάλα, έδειξε να είναι εφησυχασμένος με το 1-0 και το πλήρωσε, δεχόμενος το γκολ της ισοφάρισης στο 66' από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπελχαντά σε μία αυστηρή υπόδειξη του Κροάτη διαιτητή Στραχόνια σε μαρκάρισμα του Σιόβα πάνω στον Καμαρά. Το γκολ των Γάλλων αφύπνισε τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έψαξαν το γκολ και αφού απείλησαν με το σουτ του Τζαμέλ Αμπντούν στο 77', έκαναν το 2-1 στο 80' με το σουτ του Γκρέκο μέσα από την περιοχή, μετά από κόρνερ του Χολέμπας και κακό διώξιμο αμυντικού της Μονπελιέ. Δύο λεπτά μετά, ο Μήτρογλου διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με προβολή, ύστερα από σέντρα του Χολέμπας και εξασφάλισε τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου με τη Σάλκε (21/11) στη Γερμανία και την Αρσεναλ (4/12) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο (73' Φουστέρ), Μανιάτης, Μασάδο (87' Φέισα), Αμπντούν, Γκρέκο, Μήτρογλου (90+3' Λυκογιάννης).

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντέν, Μπεντιμό, Χίλτον (79' Κονγκρέ), Εμπιβά, Μποκαλί, Μαρβό, Σεϊχί, Μπελχαντά, Μουνιέ (62' Τινάν), Καμπελά (46' Σαρμπονιέ), Καμαρά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ