Δασκαλόπουλος: Τα νέα μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε εκρηκτικά κοινωνικά αδιέξοδα - iefimerida.gr

Δασκαλόπουλος: Τα νέα μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε εκρηκτικά κοινωνικά αδιέξοδα

Δασκαλόπουλος: Τα νέα μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε εκρηκτικά κοινωνικά αδιέξοδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή του στην φιλοσοφία των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος ο οποίος λέει πως «διακατέχεται από τις ίδιες αμφιβολίες, τους ίδιους φόβους, τα ίδια διλήμματα που διακατέχουν και την ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ λέει μεταξύ άλλων ότι δεν πιστεύει σε αυτά τα μέτρα ωστόσο εύχεται να ψηφιστούν γιατί εδώ που φτάσαμε, χρειαζόμαστε τη νέα δόση των δανεικών για να επιβιώσουμε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άσκησε κριτική στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι εδώ και τρία χρόνια υπονομεύει την αναγκαία αλλαγή, γιατί το ίδιο είναι ανίκανο ν' αλλάξει και διαιωνίζει την κρίση επισωρεύοντας αδιέξοδα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας.

«Αυτή η διαχείριση δεν οδηγεί πουθενά. Καταδικάζει την οικονομία σε αργό θάνατο και εγκυμονεί εκρηκτικά κοινωνικά αδιέξοδα και πολύ επικίνδυνες πολιτικές συνέπειες. Αυτό το πακέτο μέτρων φέρνει την κοινωνία και την οικονομία μας στα όριά τους. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλο.

Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να συρόμαστε παθητικά πίσω απ' τους όρους των δανειστών μας. Ούτε η επιχειρηματική τάξη, ούτε η ευρύτερη κοινωνία μπορεί πλέον να το ανεχθεί.

Από μεθαύριο κιόλας, οφείλουμε να πάρουμε το μέλλον μας στα δικά μας χέρια. Να υπαγορεύουμε αντί να μας υπαγορεύουν, να πράττουμε αντί να αδρανούμε, να ανοίγουμε δρόμο μπροστά αντί να κοιτάμε πίσω. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό μνημόνιο- ένα πρόγραμμα εθνικής ανάταξης, που να υπηρετεί την ανάγκη αλλαγής και να σηματοδοτεί μία καινούργια αρχή για τη χώρα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ