Αυτά είναι τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις μεταγραφές πρωτοετών φοιτητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο σημαντικά μέτρα που σαν στόχο έχουν την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την κρίση, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

Ένας υποψήφιος για να τύχει των ευεργετικών διατάξεων θα πρέπει:

  • Κάθε μέλος της οικογένειας να έχει εισόδημα έως 7.125 ετησίως. Για παράδειγμα εάν ο υποψήφιος είναι μέλος τετραμελούς οικογένειας το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 28.500 ευρώ. Το ποσό αυτό (7.125 ευρώ), στις μονογονεϊκές οικογένειες διπλασιάζεται.
  • Επίσης θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως το αν ο υποψήφιος έχει αδελφή η αδελφό που να φοιτά ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορεί να μετεγγραφεί στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα με αυτό που πέρασε αρχικά.
  • Σύμφωνα με τη ρύθμιση για τις μετεγγραφές θα ληφθούν υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ) καθώς και ο βαθμός εισαγωγής στο τμήμα υποδοχής του κάθε υποψηφίου.
  • Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

Ακόμη ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000.

«Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια θα γίνονται οι μετεγγραφές των δικαιούχων, συγκεκριμένων κατηγοριών, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που έλαβε το μέτρο για να ανακουφιστούν οι οικογένειες που πλήττονται από την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ