ΣΟΚ: Άλογο πέθανε απο ασιτία σε παράνομο ζωολογικό κήπο στη Χαλκιδική

Απάνθρωπος είναι ο τρόπος που μεταχειρίζονται τα ζώα στον παράνομο Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο της Ασπροβάλτας που ανήκει στον Δήμο Βόλβης στην Χαλκιδική. Το νεαρό άλογο στη φωτογραφία φιλοξενούνταν εκεί και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας νεκρό από ασιτία!

Ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, αναφέρει στο βιογραφικό του ότι είναι κτηνίατρος, ωστόσο στην περιοχή του στεγάζεται ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος ο οποίος όχι μόνο δεν έχει άδεια λειτουργίας αλλά δεν υπάρχει και καμιά επίβλεψη από τη Κτηνιατρική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αιχμάλωτα τα ζώα.

Τα ζώα του κήπου βρίσκονταν περισσότερο αιχμάλωτα παρά φιλοξενούμενα και τα φρόντιζαν φιλόζωες κυρίες, που επισκέπτονται τον χώρο σχεδόν καθημερινά, για να τα ταίσουν, ενώ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ασπροβάλτας, Όλγα Σίρκου, καταγγέλλει ότι τα πλάσματα, που ζουν εκεί, δεν έχουν τακτική κτηνιατρική φροντίδα και δεν σιτίζονται καλά.

Θύμα αυτής της αδιαφορίας ήταν το πανέμορφο αυτό άλογο, ενώ την τελευταάι στιγμή αποφάσισε ο ένας εκ των αντιδημάρχων του Δήμου Βόλβης να ασχοληθεί και «έτρεχε» για να μην εκτεθεί η δημοτική αρχή, να του δώσει τροφή κατάλληλη και κτηνιατρική φροντίδα, όμως ήταν ήδη αργά.

Πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό γεγονός, που αποδεικνύει την μικρότητα και την αδιαφορία των ανθρώπων, που θυσιάζουν αθώες ζωές μπροστά στο δικό τους εύκολο κέρδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ