Σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην Ιταλία - Στο επίκεντρο ο οίκος Βαλεντίνο - iefimerida.gr

Σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην Ιταλία - Στο επίκεντρο ο οίκος Βαλεντίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιουσιακά στοιχεία ύψους 65 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός κάστρου του 15ου αιώνα, κατάσχεσε η Ιταλική αστυνομία από την περίφημη οικογένεια Μαρτζότο και τους επιχειρηματικούς εταίρους της για υπόθεση φοροδιαφυγής που συνδέεται με την πώληση το 2007 του οίκου μόδας Βαλεντίνο.

Σύμφωνα με την οικονομική αστυνομία, τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν σε 13 άτομα, τα οποία συνδέονται με μία από τις σπουδαιότερες οικογένειες της Ιταλίας στο χώρο της μόδας και της ένδυσης, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες επί του αντικειμένου της έρευνας.

Στα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται διαμερίσματα σε Μιλάνο και Ρώμη, μία έπαυλη 25 δωματίων και ιδιόκτητη γη στην Κορτίνα ντ' Αμπέτζο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από κάποιο εκ των μελών της οικογένειας Μαρτζότο, με τους δικηγόρους της οικογένειας να κάνουν λόγο για αστήριχτες κατηγορίες.

Η πρακτική της φοροδιαφυγής μικρής και μεγάλης κλίμακας έχει αποτελέσει επί μακρόν πρόβλημα στη γειτονική Ιταλία, ενώ ειδικοί αναφέρουν ότι το φαινόμενο αφορά το 1/3 της οικονομίας της χώρας.

Άλλωστε, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει, όσο βρισκόταν ακόμη στην εξουσία, ότι η φοροδιαφυγή θεωρείται δικαιολογημένη όταν οι φόροι είναι πολύ υψηλοί.

Πηγή: Financial Times

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ