Το Ρωσικό κράτος «φακελώνει» το διαδίκτυο - iefimerida.gr

Το Ρωσικό κράτος «φακελώνει» το διαδίκτυο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μυστική «μαύρη λίστα» μπλοκαρισμένων ιστότοπων και διαδικτυακών διευθύνσεων έχει καταρτίσει το Ρωσικό κράτος, από την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει κανένα στοιχείο.

Η εν λόγω λίστα αποτελεί συνέπεια της θέσπισης νομοσχεδίου με σκοπό την προστασία των ανηλίκων από πληροφορίες και περιεχόμενα που μπορούν να αποβούν επιβλαβή για την υγεία και την ανάπτυξή τους.

Ωστόσο, οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία του τύπου θεωρούν ότι ο νόμος προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τη φίμωση και τον αποκλεισμό περιεχομένων αρνητικά διακείμενων προς τη Ρωσική κυβέρνηση.

Επίσημος ιστότοπος, τον οποίο μπορεί να επισκεφτεί κανείς στη διεύθυνση http://zapret-info.gov.ru/, επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίσουν εάν μία δεδομένη IP, URL ή ένας συγκεκριμένος τομέας εμπεριέχεται στη λίστα, η οποία όμως δεν διατίθεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ