Αντάρτικο Κατσέλη - Διαμαντίδη για τις αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

Αντάρτικο Κατσέλη - Διαμαντίδη για τις αποκρατικοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο "αντάρτικο" προέκυψε στην κυβέρνηση, μετά από δηλώσεις υπουργών που εξακολουθούν να αντιδρούν στις δημοσιοποιημένες πια αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και της κατάθεσής του στη Βουλή. Την επιφύλαξή τους εξέφρασαν δημοσίως -αν και από διαφορετική αφετηρία- οι υπουργοί Εργασίας Λούκα Κατσέλη και Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.

«Οι σοβαρές στρατηγικές υποδομές πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο», είπε η κ. Κατσέλη, αφήνοντας μάλιστα το... περιθώριο συμμετοχής με ποσοστό 35%, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε προ ημερών ευθέως για "εξάλειψη της συμμετοχής του Δημοσίου" από το βήμα του Economist. «Ακόμα και στην περίπτωση αποκρατικοποιήσεων, το Δημόσιο μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο όχι μόνο με το 51%, αλλά και με την καταστατική μειοψηφία του 35% χωρίς πρόβλημα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας, εμμένοντας στην πάγια άποψή της ότι «κάθε ΔΕΚΟ είναι ξεχωριστή περίπτωση».

Ο κ.Διαμαντίδης, πάλι, φέρεται να διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται οι αποκρατικοποιήσεις των λιμανιών, πράγμα που συνέβαλε και στην αναβολή κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή που προγραμματιζόταν για χθες. Όντας σε διαβουλεύσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Διαμαντίδης φέρεται να έστειλε το νομοσχέδιο στη Γενική Γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου, αφήνοντας για το απώτερο μέλλον την κατάθεσή του στη Βουλή. Σε συνέντευξή του μάλιστα στο Ράδιο 9, σημείωσε επί λέξει ότι «δεν πάρθηκε απόφαση για να πουληθεί το λιμάνι (σ.σ. ΟΛΠ). Η απόφαση που πάρθηκε είναι για να πουληθούν μερίδια μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ», εξηγώντας πως τυχόν πώληση του λιμανιού θα αφορούσε όλες τις μετοχές του, με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε επενδυτής να μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει. «Το νομοσχέδιο λέει ότι ο ΟΛΠ θα έχει το 51%», είπε, σε μία προσπάθεια προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αφού η σχετική απόφαση όπως περιγράφεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μιλά κατά πληροφορίες για πώληση έως και του 75%, πράγμα που έβγαλε στους δρόμους και τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ χθες. Ο κ. Διαμαντίδης, πάντως, έσπευσε να προλάβει τυχόν ενδοκυβερνητική σύγκρουση, προσθέτοντας ότι «τον πρώτο λόγο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων τον έχει το υπουργείο Οικονομικών» και παραπέμποντας στις προτάσεις των χρηματο-οικονομικών συμβούλων. "Απαντώντας", δε, στις δηλώσεις του δημάρχου Πειραιά ότι "δεν πωλείται ο Πειραιάς", εξανέστη. «Είπε κανείς ότι ο Πειραιάς πωλείται; Είναι δυνατόν εγώ που είμαι Πειραιώτης να βγω να πω ότι θα πουληθεί ο Πειραιάς; Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνεται μία σοβαρή συζήτηση και μία σοβαρή ενημέρωση και όχι 'είπε κάποιος κάτι και αμέσως το κάναμε σημαία μας'», σημείωσε, εμφανώς ενοχλημένος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ