«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα– Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς- Δείτε ποιοι απεργούν - iefimerida.gr

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα– Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς- Δείτε ποιοι απεργούν

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα– Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς- Δείτε ποιοι απεργούν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρώνει σήμερα η χώρα, αφού ιδιωτικός και δημόσιος τομέας κατεβάζουν ρολά και οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο δρόμο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το Μνημόνιο 3. Από νωρίς το πρωί οι οδηγοί στους δρόμους δοκιμάζουν τα νεύρα και την υπομονή τους, αφού μέσα μεταφοράς -Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ- και ταξί δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτά βρίσκονται σε απεργία.

Την ίδια ώρα τα συνδικάτα έχουν ετοιμάσει τις δικές τους κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν μισή ώρα νωρίτερα στην Ομόνοια.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και εφοριακοί, εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι ΕΛ.ΤΑ., η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δικηγόροι, εισαγγελείς, μέλη του Νομικού Συμβουλίου, μηχανικοί, γιατροί, νοσοκόμοι, φαρμακοποιοί και έμποροι.

Παράλληλα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για δύο ημέρες αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τα μέλη της να μην λύσουν κάβους για 48 ώρες. Προβλήματα όμως θα δημιουργηθούν εκτός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ και τα εμπορικά καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά προκειμένου ιδιοκτήτες και υπάλληλοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ