«Υπερκομισάριος» των ΟΤΑ το υπουργείο Εσωτερικών - iefimerida.gr

«Υπερκομισάριος» των ΟΤΑ το υπουργείο Εσωτερικών

«Υπερκομισάριος» των ΟΤΑ το υπουργείο Εσωτερικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μέγγενη του υπουργείου Εσωτερικών μπαίνουν, πλέον, όλα τα οικονομικά ζητήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του «Παρατηρηρίου Οικονομική Αυτοτέλειας».

Η πενταμελής επιτροπή που θα απαρτίζει το «Παρατηρητήριο» θα «ξεσκονίζει» σε μηνιαία βάση τα οικονομικά των δήμων και περιφερειών προκειμένου να ελέγχει την πιστή εφαρμογή του συμφωνημένου προϋπολογισμού και θα προβαίνει σε παρεμβάσεις εφόσον εμφανίζονται τυχόν παρεκκλίσεις.

Την επιτροπή θα απαρτίζουν ένας Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Διευθυντής Οικονομικών ΟΤΑ, ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ή ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας προκειμένου για περιφέρειες, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακίου του Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με δικαίωμα αρνησικυρίας.

Στις συνεδριάσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, μέχρι και δύο εμπειρογνώμονες.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ όλο το «Μνημόνιο 3»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ