Τα "πουλέν" Σαμαρά στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια

Την προσωπική τους προεκλογική εκστρατεία στις Περιφέρειες της χώρας που θα είναι υποψήφιοι ξεκίνησαν ήδη οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά με στόχο μετά τις επόμενες εκλογές-όποτε αυτές γίνουν- να βρίσκονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νεας Δημοκρατίας. Κάποιοι από αυτούς παίρνουν το βάπτισμα του πυρός τώρα, κάποιοι άλλοι ήταν υποψήφιοι και στο παρελθόν ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που η σχέση τους με τη Νεα Δημοκρατία ξεκίνησε πολύ πρόσφατα, με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών αυτών θα τεθεί στην κρίση των ψηφοφόρων καθώς οι εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας είναι πολύ περιορισμένες και ήδη «καπαρωμένες». Τρεις τουλάχιστον από αυτές θα δοθούν στον αντιπρόεδρο του κόμματος Σταυρο Δήμα, στον Εκπρόσωπο Τύπου Γιάννη Μιχελάκη και στον σύμβουλο του προέδρου Χρύσανθο Λαζαρίδη ο οποίος ως λογογράφος του κ. Σαμαρά δεν θα μπορεί να κάνει προσωπική προεκλογική εκστρατεία.

Η μεγάλη «επιστροφή» στη Νεα Δημοκρατία θα γίνει από τον Γιώργο Συμπιλίδη ο οποίος ανακοίνωσε ήδη ότι θα είναι υποψήφιος στο Κιλκίς απέναντι στον πρώην υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη. Ο κ. Συμπιλίδης ήταν το πρόσωπο που ουσιαστικά έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1993 και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Πολιτική Άνοιξη αλλά επανέκαμψε μετά την εκλογή Σαμαρά. Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ήδη στην εφημερίδα «Μαχητής» του Κιλκίς .Στην Β Πειραιά θα είναι πιθανότατα υποψήφιος ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος επίσης εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία με την εκλογή Σαμαρά αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί και ο ίδιος μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.


H Βασιλική Τζοτζολα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, πήρε ήδη το «πράσινο φως» για την Β Αθηνών και κινείται δραστήρια στους δήμους της περιοχής οργώνοντας τις κομματικές οργανώσεις. Παράλληλα έχει πυκνώσει τον δημόσιο λόγο της κάτι που είναι σημαντικό για ένα υποψήφιο στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Στην Β΄ Αθηνών θα πολιτευθεί και ο Γιάννης Μανώλης ο οποίος έχει πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα που θα τον βοηθήσει. Στην Α Αθηνών θα δοκιμάσουν την τύχη τους δυο «πουλεν» του Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Νότη Μηταράκη και τον υποψήφιο για την Περιφέρεια και δημοτικού σύμβουλο Αθηναίων Βασίλη Κικίλια. Στην Α Αθηνών θα είναι υποψήφιος και ο Γραμματέας Οργανωτικού Μανώλης Αγγελάκας που ανήκει στον στενό πυρήνα των ανθρώπων της νέας ηγεσίας.


Ο Δημήτρης Σταμάτης, από τους πλέον πιστούς φίλους και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά , θα είναι υποψήφιος στην Θεσσαλονίκη όπου και διατέλεσε βουλευτείς επί σειρά ετών. Ένας ακόμα πιστός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο Διονύσης Σταμενίτης , έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες την προσωπική του προεκλογική εκστρατεία στην Πέλλα απ όπου κατάγεται και όπως λένε όσοι τον παρακολουθούν, έχει εξαιρετικά καλές πιθανότητες να πετύχει τον στόχο του. Στα Γρεβενά θα θέσει υποψηφιότητα ο Θανάσης Σδράλλης, προσωπάρχης στη Νεα Δημοκρατία και από τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα στον κ. Σαμαρά την εποχη της Πολιτικής Άνοιξης.


Στο Έβρο θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του Ακη Γεροντόπουλου ο οποίος λόγω της στενής του σχέσης με την ηγεσία θα έχει πλέον πολύ καλύτερες πιθανότητες εκλογής απ ότι στο παρελθόν. Τέλος υπάρχουν δυο γνωστοί «Καραμανλικοι» που προσχώρησαν από τους πρώτους στο στρατόπεδο Σαμαρά και θα είναι υποψήφιοι βουλευτές: ο Μενέλαος Δασκαλάκης που είναι υπεύθυνος στην Γραμματεία Τεκμηρίωσης ενδεχομένως θα πολιτευθεί στην Λακωνία χωρίς να αποκλείεται και η Β Αθηνών ενώ ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενδεχομένως να είναι στο Επικρατείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ